theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

De Parade 2007: Programma bekend

02-05-2007 - Ongrijpbaar, zelfvoorzienend, jong en interdisciplinair: dat zijn de kernwoorden van het komende seizoen. Nieuwe theatermakers, bekende muzikanten, jonge filmmakers en oude talenten: de Parade inspireert, verwondert en verrast.


Parken in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam veranderen in een straat vol met theater, muziek, dans, film en bijzondere horeca. De zweefmolen draait, de tenten staan en artiesten verleiden de bezoekers om naar hun voorstelling te komen.

Nicole van Vessum (artistieke leiding) en Ray van Santen (programmering) hebben ook dit jaar een uniek programma samengesteld dat men in het reguliere circuit niet snel tegenkomt. Fysiek theater van de Ashton Brothers, muziektheater van Spinvis, de band Solo met De Stratenmaker op Zee waarin vocalisten van nu zoals Anne Soldaat (Do-The-Undo), Maurits Westerik (Gem), Roos Rebergen (Roosbeef) en Janne Schra (Room Eleven) bekende liedjes zingen van toen, en Jeroen van Koningsbrugge en Michiel Varga komen na hun succes van vorig jaar terug met de nieuwe voorstelling Bandafobia.

Daarnaast staat Carver Special Edition (regie Beppie Melissen) met zes mimers op het toneel waaronder Bram Coopmans en Bas Rijnsoever, spelen Alix Adams en Finn Poncin als Eva en Wiebe Vorsselmans (Hertenkamp) in Mikado, speelt de Achterbank Generatie met onder andere Gijs Naber, Tibor Lukács en Servé Hermans en geven Haagse theatermakers waaronder Annechien Koerselman en Lonneke van Leth een performance. De Paardenkathedraal speelt in een heuse supermarkt, Ria Marks (Orkater), Arend Niks (componist) en Paul van der Laan (Bambi) maken samen een voorstelling en ook Joeri Vos en Eric de Vroedt gaan als duo aan de slag.

Naast bovenstaande voorstellingen biedt de Parade ook een podium voor andere performances, zoals SPACE met het hoorspel Design God en Theatergroep de Bus met de voorstelling Sirene. Er is ook aandacht voor nieuwe initiatieven zoals studentenfilms in het nieuwe Lightbuilding, in samenwerking met de Volkskrant en het Nederlands Film Festival.

Voor jonge bezoekers is er een uitgebreide Kinderparade boordevol bijzondere activiteiten en bonte voorstellingen. Dit programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Als vanouds reizen de culinaire piraten weer mee. Ook dit jaar is Spreeuw TV, de samenwerking met KPN, online te bekijken via www.spreeuwtv.nl met dagelijks filmpjes van vijf seconden en, geheel nieuw, foto’s van een uur.

Het festival slaat op donderdag 21 juni haar tenten op in Rotterdam. Vervolgens trekt de Parade verder via Den Haag naar Utrecht om in Amsterdam te eindigen op zondag 19 augustus. Alle voorstellingen, vaak speciaal voor de Parade gemaakt, variëren van drie tot veertig minuten. Kaarten voor de Parade zijn ook online te bestellen via www.deparade.nl.


Door onze redactie

Zie ook:

Evenement - geweest:
» De Parade 2007

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


De Parade 2007: Programma bekend lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap