theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Expositie legendarische Paradiso-posters

19-04-2007 - Wie in de jaren zeventig in Amsterdam rondliep, kon er niet omheen: de opvallende concertposters van Paradiso. Een selectie van zijn bijzondere en inmiddels unieke posters wordt geëxposeerd in het Nationaal Pop Instituut te Amsterdam.


Martin Kaye (Londen 1932 - Amsterdam 1989) ontwierp tussen 1972 en 1983 alle posters voor Paradiso. Kenmerkend waren zijn eigen ontworpen letters, door hemzelf gesneden, helder en groot, omdat Kaye vond dat je de posters moest kunnen lezen als je er op de fiets voorbijreed.

Hij werkte in zwart en kleur, vaak ook diapositief. Het gebruik van irisdruk, dat leidde tot een kleurrijk regenboogeffect, was zijn handelsmerk. Kaye (zeef)drukte en verspreidde de posters zelf. Zijn atelier bevond zich in de kelder van Paradiso en terwijl hij daar aan het werk was, traden boven zijn hoofd legendarische acts op als Bintangs, Herman Brood & his Wild Romance, U2, The Sound en The Jam.

De gehele collectie van een kleine 1100 posters wordt beheerd door de Stichting Martin Kaye. Deze stichting heeft in eigen beheer in beperkte oplage een map uitgebracht met daarin o.a. 16 briefkaarten bedrukt met posters en een dvd met daarop 1048 posters.

De expositie met posters is vanaf 27 april tot 1 juli te zien in het Nationaal Pop Instituut aan de Prins Hendrikkade 142 in Amsterdam. Geopend op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur.

Door NPI

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Expositie Paradiso posters

Locatie(s):
» Paradiso

Person(en)
» Martin Kaye

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Expositie legendarische Paradiso-posters lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap