theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Elton John niet welkom op Tobago

27-03-2007 - Christelijke leiders op het Caraïbische eiland willen niet dat de homoseksuele popster er optreedt.

Volgens de leiders moet Elton John geweerd worden van een jazz festival, omdat zijn seksuele geaardheid de jonge bewoners van het eiland zal beïnvloeden.

De christelijke kerken van Tobago hebben gezamenlijk het Tobago House of Assembly gevraagd om een boycot van Johns optreden op het Plymouth Jazz Festival, dat eind april plaatsvindt. Die bede liep op niets uit. De christelijke leiders zullen hun campagne tegen de Britse popster echter voortzetten.

"We voelen dat dit een negatieve sociale invloed kan hebben. Er zijn jongeren die niet helemaal zeker zijn van hun seksualiteit en je moet voorzichtig zijn met wat dit kan doen met hun beïnvloedbare gedachten", verklaart pastor Terrance Baynes.

De organisatie van het jazz fesival heeft het verzoek om een boycot van Elton John naast zich neergelegd. "Elton John komt als wat hij is, namelijk een van 's werelds grootste performers", zei Anthony Maharaj. Hij voegde daaraan toe dat het eilandenrijk juist vereerd zou moeten zijn met de komst van John. "Hij treedt op in de hele wereld en in Christelijke landen is er nooit tegen hem geprotesteerd. Hij komt bovendien niet om zijn leefstijl te verkondigen. We moeten trots zijn dat Sir Elton John op Tobago wil optreden".

Het Plymouth Jazz Festival vindt plaats op een van de fraaiste plekken van Tobago: Fort James Recreational Field.

Elton John trouwde in 2005 met zijn partner David Furnish.

Door Reuters / CaribeMagazine.nl

Zie ook:

Artikel(en)
» Elton John in de Zigge Dome

Person(en)
» Elton John

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Elton John niet welkom op Tobago lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap