theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

E.T. landt in Space Expo

15-03-2007 - Carlo Rambaldi, de bedenker van het beroemste ruimtwezen, komt op 5 april naar het ruimtevaartcentrum in Noordwijk om samen met E.T. de tentoonstelling ‘Atmosfere Spaziali: The Extra Terrestrial is Back!’ te openen.

Deze schilderijententoonstelling is voor het eerst in Nederland en geeft een unieke kijk op de wereld van deze bijzondere kunstenaar. In 30 meesterwerken worden vreemde en onbekende planetaire werelden tot leven gebracht.

De feestelijke opening wordt opgeluisterd door de leerlingen van de Graaf Florisschool uit Vogelenzang, die uitgedost als ruimtewezens E.T. en zijn schepper Rambaldi op gepaste en verrassende wijze zullen verwelkomen. In de befaamde haagsche galerie Buddenbrooks wordt gelijktijdig met de tentoonstelling in Space Expo een overzicht gegeven van het levenswerk van Rambaldi als schilder onder de titel 'From the beginning until now'.

Vanaf 6 april tot en met 5 juni aanstaande is de orginele" E.T". te vinden in Space Expo in Noordwijk Het beroemde ruimtewezen is in ons land om ook Nederland kennis te laten maken met zijn universum. Een buitenaardse wereld die net als E.T. zelf, bedacht en gecreërd is door de internationaal befaamde Italiaanse kunstenaar Carlo Rambaldi. Rambaldi stond aan de wieg van het ruimtewezen en is dan ook de geestelijk vader.

Hij bracht zijn creatie tot leven als operator van E.T. the Extra-Terrestrial in de gelijknamige speelfilm. Voor zijn werk als schepper en animator van het aandoenlijke ruimtewezen ontving Rambaldi een Oscar. Later ontving hij deze belangrijkste onderscheiding ook voor zijn animaties in de latere speelfilms Alien en de King Kong film uit 1976. Alle drie de Oscar’s zijn de komende twee maanden in Space Expo in Noordwijk te bewonderen.

In de filmwereld wordt Rambaldi geprezen om zijn artistieke vaardigheden, zijn autenthiciteit en ongelofelijke creativiteit. Hij heeft dan ook meegewerkt aan de ‘special effects’ in meer dan 23 films.

Space Expo staat in de twee maanden die de Rambaldi-tentoonstelling duurt in het teken van buitenaards leven. Rond dit thema worden kindvriendelijke films gedraaid. Kinderen gaan op zoek met een spannende speurtocht naar ruimtwezens in de expositie. Alle kinderen die verkleed als buitenaards wezen Space Expo bezoeken krijgen bij begeleiding van een normaal betalende ouder gratis toegang. Per ouder heeft één kind gratis toegang.

Door onze redactie

Zie ook:

Evenement - geweest:
» ATMOSFERE SPAZIALI

Locatie(s):
» Space Expo Noordwijk

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


E.T. landt in Space Expo lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap