theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Nederlandse flavour in Braziliaanse favela's

15-03-2007 - Op uitnodiging van Mundial Productions vertrekt de Nederlands-Braziliaanse band Zuco103 op zondag 18 maart voor een 8-daagse uitwisseling naar Rio de Janeiro, Brazilië.


De succesvolle band zal kennis maken met talent uit de favela's, ofwel sloppenwijken, van deze wereldstad. Optredens, workshops en een bezoek aan de alledaagse problematiek van het leven in de favela's zijn onderdeel van het programma. Op deze manier vraagt Mundial Productions aandacht voor het leveren van een structurele bijdrage aan het realiseren van de Millennium Development Goals in 2015.

In Rio de Janeiro maakt Zuco103 kennis met de partnerorganisatie van Mundial Productions, IBISS. Deze organisatie is er onder andere op gericht een einde te maken aan sociale en maatschappelijke uitsluiting door talentvolle Braziliaanse musici de kans te geven zich te ontwikkelen. Zuco103 zal tijdens de uitwisseling participeren in dans-, zang- en ritmeworkshops en zal zelf ook workshops geven aan muzikale
groepen in de gewelddadige favela's van Rio de Janeiro.

'Je kunt niet gelukkig zijn in de favela, het is heel rot om te moeten leven tussen de
schietpartijen', aldus de 14-jarige Willian, percussionist van de groep Percu'Som. Deze energieke percussiegroep heeft tijdens Via del Mondo al eerder door Nederland getourd. Naast Percu'Som zal Zuco103 ook samenwerken met Movimento na Rua, een groep die al eerder op Festival Mundial heeft opgetreden en waarvan één van de leden dankzij cultuur uit de drugswereld is gestapt.

Van de reis wordt een documentaire gemaakt die tijdens de 20e editie van Festival Mundial op 16 en 17 juni 2007 in première zal gaan.

De bijna magische formule Zuco103, bestaande uit zangeres Lilian Vieira, drummer
Stefan Kruger en toetsenist Stefan Schmid is momenteel één van de beste bands van de Nederlandse live-scene. De muziek van de band is een mix van jazz, jungle, dance en Braziliaanse percussie met Lilian's vocals als leidraad. Lilian Vieira, geboren en getogen in Rio de Janeiro, zet zich sinds 2001 in voor de verbetering van de favela's.

Jaarlijks nodigt Mundial Productions vele talentvolle muziek-, dans en theatergroepen uit ontwikkelingslanden uit voor een tournee in Nederland. Omgekeerd wil de organisatie met Mundial Exchange ook jonge, Nederlandse artiesten en kunstenaars de gelegenheid bieden kennis te maken met hun veelbelovende collega's uit ontwikkelingslanden en met de specifieke uitdagingen van hun leefomstandigheden.

Door Mundial Productions

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Festival Mundial 2007

Groep(en)
» Zuco 103

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Nederlandse flavour in Braziliaanse favela's lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap