theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Theatervoorstelling naar aanleiding van klimaatverandering en het stijgende water

Neerlantis, no dogs allowed

06-02-2007 - De poolkappen smelten, het CO²-gehalte blijft stijgen, natuurrampen nemen zienderogen toe. Hoe staat het er eigenlijk voor met ons kleine kikkerlandje gelegen onder de waterspiegel?

Wat staat ons te wachten - en wat voor een wereld laten wij achter voor de generaties na ons? Deze vragen vormden de aanleiding voor de nieuwe voorstelling van tg COM.PLOT en Toneelschuur Producties. Auteur Paul Pourveur verwerkte het thema tot een poëtisch en absurdistisch - humoristisch drieluik gebaseerd op harde feiten en pure fantasie.

Neerlantis, no dogs allowed is de zesde productie van tg COM.PLOT, een gezelschap onder leiding van Naná de Graaff en Rosa Knaup dat zich kenmerkt door een steeds wisselende samenwerking met andere makers. Actuele vraagstukken vormen de uitgangspunten van hun voorstellingen. In de vorige productie, Checkpoint!, werden de drijfveren voor radicalisering en terrorisme onderzocht; door de pers onder andere omschreven als een ‘wrang geestig mozaïek van Nederlands onvermogen’. Het is de derde keer dat ze een coproductie met de Toneelschuur Producties aangaan.

Rondom de voorstelling Neerlantis, no dogs allowed organiseert tg COM.PLOT een randprogramma onder de noemer Groeten Uit …Aan Zee, met rondetafelgesprekken, debatten, een tentoonstelling en documentaires. Centraal staan de vragen over klimaat verandering en de gevolgen ervan. Met hen wordt naar aanleiding van de voorstelling dieper ingegaan op hoe zij zich, vanuit hun vakgebied, bezighouden met klimaatverandering. De gesprekkenreeks vormt in zijn geheel een soort prisma waarin deze vragen steeds vanuit een andere optiek belicht worden: wetenschap, politiek, milieubeweging, kunst, architectuur, bedrijfsleven. Aan het eind van deze reeks wordt in Amsterdam in de Balie een slotdebat/manifestatie georganiseerd op zondag 22 april 2007 om 15.30 uur. Gespreksleider is Maurits Groen, de man die Al Gore naar Nederland haalde en zijn boek ‘An Inconvenient Truth’ naar het Nederlands vertaalde.

Neerlantis, no dogs allowed gaat op vrijdag 16 februari 2007 in première in de Toneelschuur te Haarlem. Voor de regie tekent Titus Muizelaar en is daarna te zien in theaters door heel Nederland.


Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Neerlantis, no dogs allowed

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Theatervoorstelling naar aanleiding van klimaatverandering en het stijgende water lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap