theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

30e Ortel Dunya Festival presenteert nieuwe opzet

Wereldmuziekfestival jubileert op zondag 27 mei 2007

30-01-2007 - Het wereldmuziekfestival Ortel Dunya in Rotterdam viert op zondag 27 mei 2007 haar dertigste verjaardag. Het Dunya Festival grijpt haar jubileum aan om de opzet van het festival te herijken.

Ortel Dunya presenteert haar nieuwe festivalopzet in het vertrouwde Park bij de Euromast in Rotterdam. Het festival breekt vanaf 2007 met haar aloude programmastructuur, waarbij de podia ingedeeld werden naar de geografische afkomst van de artiesten.

In haar nieuwe opzet verlaat Dunya deze geografische structuur en presenteert acht speelplekken met ieder een eigen sfeer en inhoud. De concrete programmering en verdere invulling van het jubileum van Ortel Dunya worden in april bekend gemaakt. In 2006 trok Ortel Dunya 220.000 bezoekers.

Organisator Guus Dutrieux van DUCOS Productions: 'Een jubileum is vaak een moment om terug te blikken, maar Ortel Dunya kijkt juist vooruit en zorgt voor vernieuwing”. Met haar nieuwe opzet wil het festival meer ruimte bieden aan de verscheidenheid van wereldculturen en een grotere dynamiek in haar programma brengen. Traditionele muziek en dans uit Turkije zullen naast traditionele muziek uit Azië gepresenteerd worden en de hipste Noord-Afrikaanse klanken zullen zij aan zij met de laatste Braziliaanse trends in het programma staan. Dutrieux: “Sfeer en genre op de verschillende locaties zullen zich ten opzichte van elkaar onderscheiden en het publiek steeds verrassen'.

Central Park is het grootste podium op het festival. Central Park biedt ruimte aan nationale en internationale wereldmuziekartiesten van formaat die een groot publiek bespelen.

South Park is een vernieuwend podium met een intiem karakter. South Park biedt een kwalitatief, avontuurlijk en verrassend programma dat haar publiek een minder vluchtige luister- en kijkervaring geeft. South Park introduceert artiesten en muziekstijlen die voorheen geen plaats hadden op het Dunya Festival.

NuHorizons richt zich op een breed jongerenpubliek. Naast een podium met grote namen presenteert het NuHorizons de Dunya Lounge voor intiemere en kleinschaligere artiesten. Op het interactieve danspodium gaan de voetjes van de vloer tijdens diverse optredens en workshops.

Global Village voelt aan als een warm bad. De diverse traditionele dan wel volkse muziek en dans die deze speelplek kenmerken, geven dat bekende folklore gevoel aan haar publiek. Global Village neemt haar publiek mee op een feestelijke reis naar eeuwenoude tradities via diverse optredens en workshops volksdans.

Couleur Locale is een speelplek waar de echte Rotterdammers hun hart kunnen ophalen. Het programma biedt ruimte aan zowel professionele als amateur artiesten uit Rotterdam en omstreken.

Poetry Park blijft voor een groot deel bestaan in haar oude vertrouwde vorm met veel poëzie, literatuur en vertelprogramma’s. Maar ook Poetry Park komt met iets nieuws: het huiskamerpodium, waar korte concerten, dans- en vertelvoorstellingen plaatsvinden voor een zeer klein publiek in een zeer intieme ambiance.

Dunya Kids is het kinderterrein van het Ortel Dunya. Het podiumprogramma richt zich op de allerkleinste Dunya bezoekers met diverse muzikanten, vertel- en theatervoorstellingen en interactieve programmaonderdelen.

Het Plein van de Solidariteit komt ook in 2007 terug. Het Plein beoogt het thema solidariteit als de wezenlijke manifestatie van menselijkheid onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Daarmee wil het Plein het werk van veelal kleine organisaties die zich bekommeren om het lot van anderen, bekendheid geven. Het Plein presenteert diverse acties, activiteiten en projecten die gestalte geven aan de eigentijdse opvatting van solidariteit en rechtvaardigheid.Door onze redactie

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Ortel Dunya Festival 2007

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


30e Ortel Dunya Festival presenteert nieuwe opzet lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap