theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Fakkels voor verdraagzaamheid

20-12-2006 - Traditioneel wordt op 24 december (kerstavond) in het centrum van Eindhoven de Fakkeltocht voor verdraagzaamheid en vrede gelopen. Dit jaar viert de Eindhovense Fakkeltocht alweer haar 15 jarig jubileum.

De Fakkeltocht werd voor het eerst gehouden in 1992 toen in Europa op verschillende plaatsen aanslagen werden gepleegd op migranten. Sindsdien heeft de tocht altijd in het teken gestaan van vrede, vrijheid en verdraagzaamheid.

Elk jaar verzamelen zich weer vele duizenden mensen op het Wilhelminaplein om de aandacht te vestigen op de veelzijdigheid van de Eindhovense samenleving. De Fakkeltocht is voor veel mensen een vertrouwd onderdeel geworden van de feestdagen. Hiermee geeft Eindhoven aan hoeveel mensen in onze regio zich willen inzetten voor een samenleving, waarin verdraagzaamheid en respect voor elkaar centraal staan.

Begin en eindpunt van de tocht is het Wilhelminaplein. Om 18.00 uur start daar de verkoop van de fakkels. Ook zijn er voor de kinderen veilige lampionnetjes met een batterijtje. Vanaf 18.00 tot 19.00 uur kunnen de deelnemers genieten van een spectaculair podiumprogramma.

Om 18.00 uur bijt kinder-percussieband KNOTS! de spits af met een swingende opening. Om 18.30 uur is het de beurt aan Compagnie Doedel om het publiek te verassen met een spannende vuurshow. En om 19.00 uur wordt de eerste fakkel aangestoken en kan de tocht beginnen.

Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Fakkeltocht 2006

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Fakkels voor verdraagzaamheid lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap