theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Koningin Beatrix opent Beeld en Geluid gebouw

05-12-2006 - Op 1 december opende Koningin Beatrix het nieuwe gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Het nieuwe gebouw huisvest de audiovisuele collectie van Nederland en de Beeld en Geluid experience.

In december is het 10 jaar geleden dat Beeld en Geluid van start ging in Hilversum. Toen nog onder de naam NAA, Nederlands Audiovisueel Archief. Op dat moment werden ook de eerste stappen gezet in de richting van één centrale plek voor het collectieve audiovisuele geheugen van Nederland én voor de publiek toegankelijke Beeld en Geluid experience. Het ministerie van OCW heeft de financiering voor het gebouw beschikbaar gesteld. Daarnaast is de realisatie van de Beeld en Geluid experience voor het algemene publiek te danken aan de bijdragen van een groot aantal sponsors, (particuliere) subsidiegevers en het Nederlandse bedrijfsleven.

In de Beeld en Geluid experience ontdekt de bezoeker zelf de wereld van televisie, radio, film en muziek in 15 paviljoens met titels als "Sterrenshow", "De betovering", "Kijkbuiskinderen", "Dit is het nieuws" en "De wereld: een dorp". Zo kan de bezoeker in een studio de technieken voor een hoorspel toe passen of een screentest doen voor een soap. Zelf toveren met special effects, je eigen journaal samenstellen en het ook nog presenteren. Daarnaast nemen 15 BN’ers de bezoekers aan de hand, niet in het echt maar als een virtuele gids, en geven extra informatie en tips bij de paviljoens. Dit en nog veel meer is mogelijk in de experience van Beeld en Geluid. Voor basis- en voortgezet onderwijs zijn er speciale workshops en interactieve tours.

Beeld en Geluid bewaart en behoudt het collectieve audiovisuele geheugen van meer dan een eeuw Nederland in beeld en geluid. Het enige voorbije tijdperk dat tot nu toe in bewegend beeld en geluid bestaat. Een bron van informatie en vermaak voor de professionele gebruikers, het onderwijs en het algemeen publiek. De enige plek in Nederland die letterlijk dienst doet als monument voor de media en de makers.

Door experience.beeldengeluid.nl

Zie ook:

Artikel(en)
» Koninginnedag 2013 wordt Troonwisseling

Locatie(s):
» Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Koningin Beatrix opent Beeld en Geluid gebouw lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap