theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Review: Los gaan op de Stubnitz

Crackhouse vs. Mood Elevator

04-12-2006 - Zaterdagavond 2 december op de Stubnitz. Aan de NDSM werf ligt de Stubnitz tijdelijk afgemeerd. Het is de dag van het laaste technofeest op de Stubnitz in Amsterdam.

Het contrast met de stille werf en de overvolle boot als je binnenkomt is enorm. Via het dek, waar je overigens een prachtig uitzicht hebt over de houthaven, loop je zo het feestgedruis in. De grootste zaal is in de buik van het schip. De buik van het schip loopt als het ware in lagen af als een spiraal. Vanaf boven kan je naar het onderste van het schip kijken, wat best overweldigend is als je binnenkomt. Naast de grote "zaal" was er ook een tweede zaal waar iets hardere elektro werd gedraaid.

Van Crackhouse waren de volgende dj's present:
Benny Rodrigues (Ovum, Rotterdam)
Carlos Valdes (Soulrock, Amsterdam)
Brent Roozendaal (Sound Architecture, Nijmegen)
Aron Friedman (Wolfskuil, Amsterdam)

En van Mood Elevator:
Marc Lansley (Substatic, Keulen)
Darko Esser (Underwater, Nijmegen)
Live: Piet van Dongen (Audiomatique, Nijmegen)
Live: Pitto (Sound Architecture, Utrecht)
Live: Ben Berber vs. Monokreck (Have A Nice Day 2)

Er hing een gemoedelijke sfeer, en het publiek was gevarieerd. Het was een redelijk druk bezochte avond op de Stubnitz. Het feest ging door tot in de "vroegste" uurtjes. Naarmate de avond vorderde, zo na 4 uur werd het wel steeds rustiger, maar de sfeer en de muziek bleven goed. Van de house-meets-techno van de Utrechtse dj Pitto tot de neotrance van Nijmeegse Piet van Dongen; de elektro die werd gedraaid was origineel en goed dansbaar. Tijdens het dansen moest je af en toe wel oppassen dat je niet struikelde over bijv, een loszittende balk, want niet alles zat even goed vast op de stubnitz. Maar dat is tegelijkertijd ook de charme van de boot, rauw en alles behalve gestyled door een of andere binnenhuisarchitect zoals het geval is in de meeste Amsterdamse clubs. De boot doet denken aan een met liefde opgelapt kraakpand.

Al met al een geslaagd feest en zeker voor herhaling vatbaar.

Door Audrey Ferier

Zie ook:

Locatie(s):
» M.S Stubnitz

Groep(en)
» Mood Elevator
» Crackhouse

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Review: Los gaan op de Stubnitz lezersmeningen

Topfeest!
Wat een topfeest afgelopen zaterdag op de Stubnitz! Nijmegen mag wel trots zijn op haar deejays en organisaties! Echt top.
Cally, 04-12-2006, 23:05
****0 4/5
Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap