theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Dance Valley op 14 juli 2007 en Extrema Outdoor op 21 juli 2007

23-11-2006 - De dance-promotors Extrema en UDC hebben in goed overleg besloten dat volgend jaar Dance Valley op 14 juli zal plaatsvinden en Extrema Outdoor op 21 juli, de oude vertrouwde derde zaterdag van juli.

Het was aanvankelijk de bedoeling om Extrema Outdoor in 2007 op 14 juli te organiseren. Maar toen de gemeente Velsen een maand geleden besloot dat Dance Valley alleen op 14 juli mag plaatsvinden, heeft organisator UDC verzocht om het festival Extrema Outdoor weer "terug te verschuiven".

Belangrijkste reden is om de bezoekers niet te laten hoeven kiezen. Net als UDC wil Extrema de dancecultuur in stand houden en daarom stemt Extrema nu in, maakten beide organisatoren bekend.

Eerder dit jaar ontstond al commotie toen Dance Valley noodgedwongen op dezelfde datum als Extrema Outdoor moest plaatsvinden, waardoor een gentleman’s agreement in festivalland verbroken leek. Uiteindelijk was het vooral de festivalbezoeker die de dupe was door te moeten kiezen tussen twee grote festivals die op dezelfde dag werden georganiseerd. Reden genoeg dus voor Extrema om haar "Outdoor" een week later te laten plaatsvinden op zaterdag 21 juli.

Creatief directeur van Extrema Marcel Mingers: "Dance is cultuur, een beleving waar ondertussen velen een weg vinden om even los te zijn van de dagelijkse sleur. Er is een aantal festivals daardoor groot geworden in Nederland, die al van het begin van het housetijdperk de juiste lading geven om anders je weekend te beleven dan toentertijd. Helaas is het voor bepaalde instanties niet van belang deze uitgaanscultuur te volgen, waardoor er heel wat opschudding is ontstaan in de danswereld. Daarom moeten collega-organisaties dit probleem maar zo goed mogelijk proberen op te lossen. House is een beweging die al jaren voortstuwt; samen een mooie dag beleven, maar helaas is het ondertussen een harde business geworden. Extrema is zich daarvan bewust en wil zeker geen extra roet in iemands eten gooien. Daarom is er besloten om Extrema toch op 21 juli te behouden, zodat liefhebbers van beide festivals kunnen genieten."

Zodra UDC door de gemeente Velsen werd geïnformeerd dat alleen de datum 14 juli beschikbaar was, werd contact opgenomen met collega-organisator Extrema. "De datum voor het komende Dance Valley festival in 2007 is na intensief overleg met de gemeente Velsen, de betrokken partijen en collega-organisatie Extrema vastgesteld op zaterdag 14 juli", aldus Brian Bout, directielid van UDC. "Een terugkeer naar onze oude datum in het eerste weekend van augustus is helaas onmogelijk gebleken vanwege de drukke evenementenagenda in de regio en de ontoereikende politiecapaciteit. Zoals het er nu naar uit ziet wordt het tweede weekend van juli voor de komende vijf jaar de vaste datum waarop Dance Valley gehouden wordt. De keuze van de datum is in goed overleg met Extrema Festival tot stand gekomen, zodat beide festivals niet in hetzelfde weekend zullen plaatsvinden en bezoekers niet hoeven te kiezen. De datum is nu goed en onze trouwe bezoekers weten voor de komende 5 jaar wanneer Dance Valley zal plaatsvinden."

DANCE VALLEY FESTIVAL 2007:

14 juli 2007

Recreational Area Spaarnwoude

Vvk: officiële voorverkoop start 1 februari 2007.


EXTREMA OUTDOOR 2007:
21 juli 2007
Recreatieplas Aquabest, Best
Vvk: Early Bird Actie (via Extrema.nl) start 1 januari 2007, officiële voorverkoop start 1 maart 2007.

Door UDC /Extrema

Zie ook:

Evenementen - geweest:
» Dance Valley 2007
» Extrema Outdoor 2007

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Dance Valley op 14 juli 2007 en Extrema Outdoor op 21 juli 2007 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap