theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

International Children’s Peace Prize Concert 2006

15-11-2006 - Zondagavond 19 november is er een spectaculair concert op de Dam in Amsterdam. Een aantal sterren van wereldformaat treden gratis op en zetten zich zo in voor de positie van kinderen. Het concert wordt live uitgezonden op Nederland 3.

’s Middags wordt in de Ridderzaal in Den Haag de jaarlijkse International Children’s Peace Prize uitgereikt aan een kind dat zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor kinderrechten. De prijs wordt uitgereikt door Nobelprijswinnaar Frederik Willem de Klerk. De Klerk is voormalig president van Zuid-Afrika en won samen met Nelson Mandela de Nobelprijs voor de Vrede.

De internationale Kindervredesprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kind dat zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de rechten van het kind, waar ook ter wereld. De prijs is een initiatief van de Nederlandse stichting KidsRights, en werd onder leiding van Michael Gorbatsjov in 2005 in het leven geroepen tijdens de wereldbijeenkomst van Nobel Vredesprijswinnaars in het Capitool te Rome.

De prijs bestaat uit een beeldje, de Nkosi, en een geldbedrag van $100.000, te besteden aan een kinderproject. Het beeldje is vernoemd naar de eerste prijswinnaar: Nkosi Johnson. Hij kreeg de prijs in 2005 postuum, vier jaar nadat hij op 12-jarige leeftijd overleed aan AIDS. Tijdens zijn korte leven streed hij met moed en succes voor de rechten van kinderen met HIV/Aids.

De ceremonie wordt geopend door de Minister van Ontwikkelingssamenwerking Mw. Agnes van Ardenne, en begint met een kort symposium over Geweld Tegen Kinderen.

Vanaf 19.00 uur wordt de winnaar van de International Children’s Peace Prize gehuldigd tijdens het concert op de Dam. Grote sterren als UB 40, Ilse de Lange, Lucie Silvas, Bløf, Sugababes, Zucchero en Sarah Brightman treden op.

Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Peace Prize Concert 2006

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


International Children’s Peace Prize Concert 2006 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap