theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!

Gratis museumdag Gelderland

05-10-2006 - 55 Musea in Gelderland doen mee met de gratis museumdag op 21 oktober aanstaande.
Museumdag Gelderland
Museumdag Gelderland

Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is in (bijna) alle musea een speciaal kinderprogramma.

De Provincie Gelderland wil al het moois uit de Gelderse musea gratis onder de aandacht van het publiek brengen. Gedeputeerde voor cultuur, Hans Esmeijer: "Musea zijn het geheugen van de samenleving. Zij beschikken over een schat aan mooie, gekke en interessante dingen. Het zou fantastisch zijn als meer mensen daar gebruik van maken! De Gratis Museumdag is een stimulans voor het publiek om een museum binnen te gaan, voor de musea om zich op een onverwachte wijze tot het publiek te wenden."

Verschillende Statenleden laten die dag zien dat ook zij de musea een warm hart toedragen. Zij treden deze dag op als ambassadeur van de musea. Ook steken zij bij deelnemende musea en steken de handen uit de mouwen. Bijvoorbeeld door een verhaal voor te lezen aan de allerkleinsten of de openingshandeling te verrichten.

Door onze redactie

< Nieuwsoverzicht

1. 500 jaar Jheronimus Bosch
In 2016 is het 500 jaar geleden dat Jheronimus Bosch in ’s-Hertogenbosch overleed. Met een uitgebreid programma wordt de beroemde schilder herdacht en geëerd onder de titel Jheronimus Bosch 500, een meerjarige manifestatie, met 2016 als hoogtepunt.
2. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Gratis museumdag Gelderland lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Interieur met veel Franse elementenFreskuZeer licht en luchtig interieurChippendales - Break the Rules 2016Bosch by night artist impression Garden of Earthly delights

• Fresku
• De Dijk
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2016 theAgenda.nl/HyperLeap

theAgenda special
500 jaar Jheronimus Bosch
Jheronimus Bosch, De Hooiwagen, Madrid, Museo Nacional del Prado.