theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!

Britse sterren voor Darfur

18-09-2006 - Onder meer Elton John, Annie Lennox, Bob Geldof en Emma Thompson ondertekenden een open brief aan hun regering.
Darfur

De beroemdheden vragen de Britse regering om de rampzalige situatie in Darfur "in ieder geval tot een VN-vredesmacht naar de regio wordt gestuurd" een hoge prioriteit te geven.

In het gebied vindt een hevige strijd plaats tussen rebellen en de regering. Dit kostte al aan 200.000 mensen het leven. Twee miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen.

In de Sudanese regio is op dit moment een vredesmacht van de Afrikaanse Unie actief, maar deze vertrekt eind september. Volgens de schrijvers van de brief balanceert Darfur nu op de rand van catastrofe, die na het vertrek van de vredesmacht pas echt zal losbreken.

Donderdag hield de Amerikaanse acteur George Clooney ook een pleidooi voor het sturen van een VN-vredesmacht naar Darfur. Hij deed dit voor de Veiligheidsraad in New York.

Door Novum Nieuws

Zie ook:

Person(en)
» Elton John
» Annie Lennox
» Emma Thompson
» Bob Geldof

< Nieuwsoverzicht

1. 500 jaar Jheronimus Bosch
In 2016 is het 500 jaar geleden dat Jheronimus Bosch in ’s-Hertogenbosch overleed. Met een uitgebreid programma wordt de beroemde schilder herdacht en geëerd onder de titel Jheronimus Bosch 500, een meerjarige manifestatie, met 2016 als hoogtepunt.
2. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Britse sterren voor Darfur lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Interieur met veel Franse elementenFreskuZeer licht en luchtig interieurChippendales - Break the Rules 2016Bosch by night artist impression Garden of Earthly delights

• Fresku
• KOVACS
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2016 theAgenda.nl/HyperLeap

theAgenda special
500 jaar Jheronimus Bosch
Jheronimus Bosch, De Hooiwagen, Madrid, Museo Nacional del Prado.