theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Open Monumentendag 2006

'Twintigste editie - Thema 'Feest

07-09-2006 - De Open Monumentendag, in het weekend van 9 en 10 september, bestaat 20 jaar en heeft daarom als thema Feest! In de circa 350 deelnemende gemeenten zijn er tal van feestelijke programma’s samengesteld.

Diverse monumenten van feest, ontspanning en vermaak worden op de zaterdag, de zondag of het hele weekend opengesteld, zoals hotels, cafés, theaters en sociëteiten. Daarnaast bruist het van de feestelijke activiteiten. Zo is er veel muziek, dans en toneel, worden er feestelijke hapjes en drankjes geserveerd, en zijn er lezingen, rondleidingen en tentoonstellingen.

20 jaar

In 1987 werd in navolging van Frankrijk de Open Monumentendag in Nederland geïntroduceerd. Een dag die in eerste instantie alleen gehouden werd op de tweede zaterdag van september. Monumenten werden gratis voor het publiek opengesteld, om zo de publieke belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor monumentenzorg te vergroten.

De Open Monumentendag was in Nederland een van de eerste instrumenten om de bevolking op grote schaal in contact te brengen met monumenten. Om de organisatie uit te kunnen voeren werd de landelijke Stichting Open Monumentendag opgericht, gehuisvest in Amsterdam.

Door Open Monumenten Dag

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Open Monumentendag 2006

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Open Monumentendag 2006 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap