theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Theaterfestival Oerol

16-05-2016 - Van 10 tot en met 19 juni vindt op Terschelling de 35ste editie van Theaterfestival Oerol plaats.

Theaternamen Oerol 2016

Ieder jaar in juni is het Waddeneiland tien dagen lang het podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. De voorstellingen worden speciaal voor de bijzondere locaties gemaakt, of daarop aangepast. Van grote spektakelstukken tot mime, van intiem muziektheater tot hilarische circusvoorstellingen, van westerns tot interactieve installaties: je treft het aan in de duinen, op het strand, in bossen, op dijken, in schuren en gewoon op straat.

Festivalhart de Westerkeyn is centraal gelegen op het eiland aan de oostkant van Midsland. Op de Westerkeyn vind je een afspiegeling van alles wat het festival je te bieden heeft en daardoor is het een heerlijke plek om een tijd te blijven. Denk aan concerten, stomende dj-sets en diverse acts, spannende previews, workshops en colleges.

Sinds 2014 heeft Oerol een nieuwe plek voor het muziekprogramma: de Betonning. De Betonning heeft een prachtig, open karakter, met direct uitzicht over het wad. Deze spannende festivallocatie zal de komende jaren nog verder worden uitgebouwd en ontwikkeld.

Het Groene Strand speelt voor laboratorium waar de verbinding tussen cultuur en natuur wordt gelegd. Oerol is het festival om de grootschalige experimenten die er op dat gebied worden uitgevoerd, te laten zien. De Noordsvaarder en het Groene Strand vormen de plek om die ontwikkeling te laten zien. Vaak gebeurt dit in de vorm van beeldende landschapsprojecten.

Uitzonderlijk
Terschellings Oerol festival staat bekend als één van de leukste en meest bijzondere theaterfestivals in Europa. Het is sinds de eerste editie in 1982 uitgegroeid tot een waar fenomeen.

Achtergrond
De reguliere online voorverkoop voor Oerol 2016 start op woensdag 25 mei 2016 om 12.00 uur.

De online voorverkoop voor de Vrienden van Oerol start op woensdag 18 mei 2016 om 20.00 uur.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Het Pauperparadijs
» Holland Festival
» SPRING is comming

Evenement - geweest:
» Oerol Festival 2016

Person(en)
» Lea Kliphuis
» Rob Dekay
» Dichter
» Diede
» Freez
» Fresku
» Gerson Main

Groep(en)
» Orkater
» De Nieuwkomers
» RO Theater
» Theater Utrecht
» Toneelgroep Oostpool
» Ulrike Quade Compagny
» De Kift
» DeWolff
» Gallowstreet
» Jungle By Night
» De Dansers
» De Veenfabriek
» Het Houten Huis
» Noord Nederlands Toneel
» Nineties Productions

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Theaterfestival Oerol lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap