theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

SPRING is comming

03-05-2016 - Van donderdag 19 t/m zaterdag 28 mei 2016 vindt de vierde editie van SPRING plaats. SPRING is een internationaal dans- en theaterfestival met bijzondere voorstellingen van vernieuwende choreografen en theatermakers.

6: THE SQUARE - teaser 1
De Familie Manson
De Familie Manson
Foto: Ben van Duin

SPRING is weer in aantocht met een brede mix van spannende, uitgesproken makers met heel veel nieuwe voorstellingen en installaties.

Dit jaar zijn veel SPRING-voorstellingen in Nederland gemaakt; Nicole Beutler, Nick Steur, Florentina Holzinger & Vincent Riebeek, Edit Kaldor, Jan Martens, Jerzy Bielski & Sandra Abouav, Davy Pieters, Andrea Božić & Julia Willms, Katja Heitmann en Dries Verhoeven zijn met hun voorstellingen en installaties te zien tijdens SPRING, bijna allemaal als (Nederlandse) premičre.

De andere makers komen uit Angola, België, Duitsland, Estland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Hongarije, Israël, Japan, Oostenrijk en Zwitserland. Is dit eigenlijk van belang? Toch wel. Want ze kijken allemaal met een andere blik naar onze wereld, vanuit een andere culturele achtergrond en met hun eigen levenservaring. Maar ook niet. Want ze zijn hier niet om hun land te vertegenwoordigen. Veel van hen werken niet eens in hun geboorteland, maar ergens anders, op een plek waar ze door hun levensloop en de mogelijkheden om te werken terecht zijn gekomen. Al deze makers mixen dans met theater, beeldende kunst met technologie, muziek met politiek. En dat is waar SPRING voor staat!


Uitzonderlijk
Op donderdag 19 mei opent SPRING met de wereldpremière van 6: THE SQUARE van de Duits/Nederlandse choreografe Nicole Beutler in Stadsschouwburg Utrecht.

Achtergrond
SPRING is de plek waar je internationale theatermakers en choreografen ontdekt die jong (van geest) zijn en risico’s durven te nemen. SPRING verrast bezoekers met nieuwe vormen van dans en theater. Tijdens het festival zijn voorstellingen te zien in verschillende Utrechtse theaters, maar ook op onverwachte plekken in de stad.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Theater na de Dam
» Juryselectie Nederlands Theater Festival bekend
» SPRING Performing Arts Festival
» Holland Festival
» Theaterfestival Oerol

Evenement - geweest:
» Spring Festival 2016

Locatie(s):
» Galerie SANAA
» Akademietheater
» Theater Kikker
» Stadsschouwburg Utrecht

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


SPRING is comming lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap