theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Wereldpremière Canto Ostinato voor symfonieorkest

20-04-2016 - Op 13, 14 en 15 mei 2016 speelt het Residentie Orkest de wereldpremière van de orkestrale versie van Canto Ostinato. Dit wereldberoemde werk van Simeon ten Holt is speciaal voor het Residentie Orkest gearrangeerd door componist Anthony Fiumara.

Canto Ostinato is onbetwist de meest geliefde moderne muziek van dit moment, geschreven door Simeon ten Holt in 1973-1976. Vele tienduizenden lieten zich al meevoeren door dit werk. Het Residentie Orkest is in samenwerking met uitgeverij Donemus dit unieke project gestart om de orkestrale versie van Canto Ostinato te realiseren.

De wereldpremière van de orkestrale versie van Canto Ostinato vindt plaats op 13 en 14 en 15 mei 2016 in De Doelen te Rotterdam , het Zuiderstrandtheater in Scheveningen en in Theater de Spiegel in Zwolle. Het Residentie Orkest speelt tevens Down the Rabbit-Hole van Mayke Nas en de wereldpremière van het Altvioolconcert van de Pools-Nederlandse componiste Hanna Kulenty.

Uitzonderlijk
Via een succesvolle crowdfundingactie zijn er 106 secties van Canto Ostinato geadopteerd door publiek. Zo brengt de donateur de symfonische Canto Ostinato tot leven en ontstaat ‘jouw Canto Ostinato’. In een speciale editie van de bladmuziek komen de namen van de donateurs bij de passages die zijn geadopteerd.

Achtergrond
“The Same anew.” Hetzelfde opnieuw. Altijd hetzelfde, maar vanuit een verschillend perspectief: een motto dat Anthony Fiumara heeft. Fiumara (Tilburg, 1968) is niet een componist die diverse instrumentaties exploreert. Veel van zijn stukken zijn opvallend monochroom, hebben hun eigen geluid. De huid van het geluid, dat is de onnavolgbare schoonheid van het geluid zelf. Fiumara is net zo gefascineerd door geluiden uit elektronische muziek als geluiden van een Symfonie orkest. Als componist creëert hij omstandigheden waarin de tijd in “flow” komt met geluid en schoonheid. Voor Canto is de grote uitdaging om het stuk te laten klinken alsof het nooit anders was bedoeld dan voor orkest.”

Door onze redactie

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Canto Ostinato voor symfonieorkest

Locatie(s):
» Concertgebouw De Doelen
» Zuiderstrandtheater
» Theater de Spiegel

Person(en)
» Otto Tausk

Groep(en)
» Het Residentie Orkest

Werk(en) - Artefacts
» Canto Ostinato

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Wereldpremière Canto Ostinato voor symfonieorkest lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap