theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Boekenweek

Was ich noch zu sagen hätte…

10-03-2016 - De Boekenweek 2016 vindt plaats van zaterdag 12 maart tot en met zondag 20 maart 2016. Esther Gerritsen schrijft het Boekenweekgeschenk 2016. De auteur van het Boekenweekessay is David van Reybrouck.

Boekenweekgeschenk 2016: Esther Gerritsen leest voor
Opening 2016 Jaar van het Boek
Opening 2016 Jaar van het Boek
Minister Jet Bussemaker tijdens de opening van 2016 Het jaar van het Boek
Foto: Chris van Houts

In de Boekenweek staat literaire (non-) fictie centraal. Elke Boekenweek heeft een thema. Dit thema vestigt de aandacht op een bepaald segment en nieuwe uitgaven van het boekenaanbod. Uitgevers kunnen op deze manier aandacht vragen voor ‘oud fonds’. Boekwinkels en bibliotheken haken hierop in met het samenstellen van een assortiment en het organiseren van activiteiten rond het thema. Het thema biedt de media een aanknopingspunt om te berichten over de Boekenweek en alle activiteiten daaromheen.

Nederland en Vlaanderen zijn in 2016 gezamenlijk gastland op de Boekenbeurs in Frankfurt. De Boekenweek 2016 richt zich daarom op ons buurland Duitsland, onder het motto Was ich noch zu sagen hätte. Duitsland is het land van Bach, Berlijn en Bratwurst. Van Goethe, Brecht, Schiller en Böll. Van diepgeworteld voetbalsentiment en kuilen aan het strand. En van de Tweede Wereldoorlog. Maar onze grote buur biedt nog zoveel meer onderwerpen om over te praten, te lezen en te schrijven.

In het kader van de 81ste Boekenweek, die wordt gehouden van 12 tot en met 20 maart, hebben NPO 2 en NPO Radio 4 het initiatief genomen voor het eerste NPO Boekenweek Festival. Voor liefhebbers van Nederlandse boeken en verhalen worden er speciale programma’s uitgezonden, van literaire quizzen tot documentaires.

Uitzonderlijk
Het Boekenweekessay is tijdens de Boekenweek in je boekwinkel verkrijgbaar voor € 2,50. In het essay Zink traceert David Van Reybrouck de merkwaardige geschiedenis van een vergeten buurlandje van Nederland, België en Duitsland. Een land dat een eeuw lang bestond en dat hedendaags België, Duitsland en Nederland met elkaar verbond. Het resultaat is een prachtige ode aan een vergeten buitenland.

Achtergrond
De eerste Boekenweek werd gehouden in 1932. Sinds 2002 is NS hoofdsponsor van de Boekenweek. Eveneens met dank aan NBD Biblion. Het is inmiddels een bijzondere traditie van de NS geworden dat het Boekenweekgeschenk goed is voor gratis reizen op de zondag van de Boekenweek.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» 80ste Boekenweek
» kinderboekenweek 2015
» 2016 Jaar van het Boek
» 2016 het jaar van boek van start
» Wilden en Nieuwe Wilden

Evenementen - geweest:
» Boekenbal voor Lezers
» Boeken Gala 2016
» Ein Sonntag in Berlin 1930
» Gilgamesj
» Gratis Reizen met het Boekenweekgeschenk
» Het Laatste Brokkenbal
» Logos 2016
» NPO Boekenweek Festival
» Tournee David van Reybrouck
» Tournee Esther Gerritsen

Person(en)
» Esther Gerritsen
» David van Reybrouck

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Boekenweek lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap