theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Not the Tommy Cooper Story

Muzikale komedie over de droefheid van de humor

18-02-2016 - Het tragikomische spel van René van ’t Hof, de humor van Jan Jaap van der Wal en de muziek van Vincent van Warmerdam komen samen in een nieuw geschreven muzikale komedie geïnspireerd op het wonderlijke leven van Tommy Cooper.

Teaser Not the Tommy Cooper Story 6-1-16
De Zender - Stefan de Walle
De Zender - Stefan de Walle
Foto: Annaleen Louwes

Terry Copper (René van ’t Hof) is toneelknecht en leidt een onzichtbaar leven in de coulissen van het theater. Tot op een avond de rode fez van Tommy Cooper is achtergebleven op het toneel. De toneelknecht neemt een besluit: hij wil de fez terugbrengen naar zijn rechtmatige eigenaar. Op zijn tocht wordt hij begeleid door een geheimzinnige Master of Ceremonies (Jan Jaap van der Wal) en zijn orkest, die hem terecht laten komen in een hilarische wereld van buikspreekpoppen, schuine moppen en mislukkende goochelacts. Een wereld die hem confronteert met zichzelf én de Grote Komiek: Tommy Cooper.

Uitzonderlijk
De Britse komiek die van mislukken een succes wist te maken en onsterfelijk werd door te sterven op het toneel. Not the Tommy Cooper Story is een parabel over de schoonheid van het klein menselijk streven.

Achtergrond
Not The Tommy Cooper Story is een coproductie van Toneelgroep Maastricht met & van Warmerdam. Artistiek leider Michel Sluysmans maakt samen met Vincent van Warmerdam muziektheaterproducties waarbij tekst en muziek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Hun voorstelling Judee Sill – a Californian dreamer oogstte vorig seizoen veel lof bij pers en publiek.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» De Zender

Evenement - geweest:
» Not the Tommy Cooper Story

Person(en)
» Tommy Cooper
» Jan Jaap van der Wal
» René van 't Hof

Groep(en)
» Toneelgroep Maastricht

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Not the Tommy Cooper Story lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap