theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Art Rotterdam Week

09-02-2016 - Tijdens Art Rotterdam Week, van 10 tot 14 februari, bruist de stad met kunstbeurzen, nieuwe tentoonstellingen, activiteiten en pop-ups.

citizenM cinema x Art Rotterdam 2016
Sinjar, de strijd om Hoofdweg 47
Sinjar, de strijd om Hoofdweg 47
Foto: (c) Eddy van Wessel ANP

De Art Rotterdam beurs heeft zich ontwikkeld tot de plek om jonge kunst te ontdekken. Ook deze 17e editie brengt het de laatste ontwikkelingen binnen de beeldende kunst in verschillende tentoonstellingsmodellen. Hierin zien we vanuit verschillende invalshoeken de rijke schakering van de hedendaagse kunstproductie aanschouwen; videokunst in Projections, installaties en performances in Intersections, de nieuwste generatie jonge Nederlandse kunstenaars in Prosepects & Concepts en jonge galeries met solopresentaties in de New Art Section. Met deze rijkdom aan jonge kunst en de uitgebalanceerde mix van commerciële en niet commerciële presentaties is Art Rotterdam een liefhebbersbeurs die internationaal opvalt in de volle internationale beurzenagenda.

Museum Boijmans Van Beuningen, TENT, Het Nieuwe Instituut en Huis Sonneveld slaan de handen ineen en organiseren feestelijke openingen van de nieuwe tentoonstellingen op 11 en 12 februari. Hedendaagse kunst staat hierin centraal.
Uitzonderlijk
Bezoekers van Art Rotterdam kunnen als eerste getuige zijn van een imposante installatie, het Detroit Huis van beeldend kunstenaar Ryan Mendoza, een wereldprimeur. Detroit was ooit het grootste centrum van automobielproductie ter wereld. Totdat de kredietcrisis toeslaat en autofabrieken als General Motors, Ford en Chrysler in de problemen raken en hun fabrieken moeten sluiten. Wat eens een welvarende stad was met 1,8 miljoen
inwoners is nu een spookstad van amper 700.000 inwoners met chaos, verval en misdaad tot gevolg. Beeldend kunstenaar Ryan Mendoza, geboren en getogen in New York, woont en werkt al jaren afwisselend in Berlijn en Napels. In 2013 keert hij, na 20 jaar, terug naar zijn geboorteland en ziet onder meer in Detroit de realiteit van de dag. Met zijn ‘Detroit Huis’ vertelt hij een verhaal dat wij in Europa nauwelijks kennen en kunnen bevatten, een stuk geschiedenis waar we deelgenoot van worden.

Achtergrond
Ook dit jaar bruist de stad weer met prachtige museale tentoonstellingen, side fairs, open ateliers en pop-up shows. Tussen de Van Nellefabriek, AVL-Mundo, het Museumkwartier en de Wilhelminapier rijden weer gratis pendelbussen zodat je het beste van wat Rotterdam te bieden heeft op cultureel gebied kan ontdekken.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Art Rotterdam 2015
» Festival voor Nieuwsfotografie
» Valentijn

Evenementen - geweest:
» Art Rotterdam 2016
» Charlemange Palestine in Witte de With
» De Grote Kunstshow
» Hemelbestormers
» Jan Schoonhoven
» Keilefest
» Maakt Slakkenslijm ons Jonger?
» Rotterdam Art Chabot Museum
» Rotterdam Photo 2016
» Santiago Borja
» Sovjet Design in Kunsthal
» TEC Art Expo
» TENT groepstentoonstelling
» Ugo Rondinone
» ULAY
» Villa Zebra Kindermuseum voor Kunst

Locatie(s):
» Van Nellefabriek
» TENT. Rotterdam
» Museum Boijmans Van Beuningen
» Nederlands Architectuurinstituut, onderdeel van Het Nieuwe Instituut
» Huis Sonneveld
» WORM
» Witte de With, Centrum voor hedendaagse kunst

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Art Rotterdam Week lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap