theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Bevrijdingsdag 2016

26-04-2016 - Na het Jubileumjaar in 2015 vindt dit jaar al weer de 26ste editie plaats van de Bevrijdingsfestivals 5 mei, het grootste ééndaagse culturele muziekevenement in Nederland.

Nielson - Ambassadeur van de Vrijheid 2016 - In Parijs

Net als tijdens de vorige edities zullen de Ambassadeurs van de Vrijheid 2016 ook nu in helikopters van Defensie door het hele land reizen en optreden. Maar dat is niet het enige. Misschien wel indringender dan ooit te voor, zullen Kovacs, Nielson en Sunnery James & Ryan Marciano de festivalbezoekers oproepen stil te staan bij vrijheid en onvrijheid. Want vrijheid is niet vanzelfsprekend. De gebeurtenissen in de afgelopen maanden bewijzen dat eens te meer. De aanslagen in Parijs, de ongelooflijke stromen vluchtelingen, wie vergeet ooit die beelden?

Om vrijheid en onvrijheid te belichten, heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei samen met de Ambassadeurs van de Vrijheid 2016 mini-documentaires gemaakt. In deze mini-documentaires worden de ambassadeurs gevolgd en geïnterviewd over wat vrijheid en onvrijheid voor hen betekent. Daarvoor werden plaatsen bezocht die een grote impact hadden en hebben op leven in vrijheid of onvrijheid. Zo bezocht Nielson het Parijse Bataclan en het monument op de Place de la République. Liepen Sunnery James & Ryan Marciano een dag mee met de Stichting Bootvluchteling op de stranden van Lesbos en bracht Kovacs een bezoek aan het Anne Frank Huis en concentratiekamp Bergen-Belsen.

Uitzonderlijk
Op de komende editie van de Bevrijdingsfestivals op 5 mei zullen zangeres Kovacs, zanger Nielson en het DJ-duo Sunnery James & Ryan Marciano muzikale bijdrages leveren en de festivalbezoekers oproepen stil te staan bij vrijheid en onvrijheid in Nederland en andere delen van de wereld waar vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Achtergrond
In de afgelopen jaren zijn de Bevrijdingsfestivals uitgegroeid tot het grootste ééndaagse culturele muziekevenement in Nederland, met optredens van zo’n 250 bands op circa 40 podia. Elke provincie heeft een Bevrijdingsfestival, dat gratis toegankelijk is. Ook zijn er Bevrijdingsfestivals in de hoofdstad en de hofstad. In 2015 werden de totaal 14 festivals door ruim 900.000 mensen bezocht. Het ministerie van Defensie, samenwerkingspartner van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, zorgt voor helikopters waardoor de ambassadeurs in het hele land kunnen optreden. De festivals worden georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Comité. Het vfonds levert een substantiële bijdrage aan de exploitatie van de 14 Bevrijdingsfestivals.

Waar treden de ambassadeurs op;
Kovacs: Assen, Groningen, Den Bosch en Roermond
Nielson: Zwolle, Haarlem, Almere en Utrecht
Sunnery James & Ryan Marciano: Leeuwarden, Den Haag, Wageningen, Rotterdam en Vlissingen

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Koningsdag 2016
» Theater na de Dam

Evenementen - geweest:
» Bevrijdingsfestival Leeuwarden
» Bevrijdingsfestival Groningen
» Bevrijdingsfestival Assen
» Bevrijdingsfestival Almere
» Bevrijdingsfestival Wageningen
» Bevrijdingsfestival Roermond
» Bevrijdingsfestival Den Bosch
» Bevrijdingspop
» Bevrijdingsfestival Amsterdam
» Bevrijdingsfestival Den Haag
» Bevrijdingsfestival Rotterdam
» Bevrijdingsfestival Vlissingen
» Bevrijdingsfestival Utrecht
» Bevrijdingsfestival Zwolle

Person(en)
» Kovacs
» Nielson
» Sunnery James
» Ryan Marciano
» Def P.

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Bevrijdingsdag 2016 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap