theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Opera Forward Festival

02-02-2016 - De Nationale Opera viert zijn vijftigjarig bestaan met het gloednieuwe Opera Forward Festival. Een festival dat met toonaangevend nieuw werk de toekomst van opera verkent.

Opera Forward Festival: Teaser - De Nationale Opera | Dutch National Opera
Joe and Fanny Carr Mose Harmon an Bill and Julia Harlan, 1930
Joe and Fanny Carr Mose Harmon an Bill and Julia Harlan, 1930
Foto: Mike Disfarmer, courtesy of The Edwynn Houk Gallery New York

In aanloop naar het festival zijn er vijf inspirerende lezingen in samenwerking met vijf Amsterdamse onderwijsinstellingen. Vooraanstaande kunstenaars en wetenschappers uit binnen- en buitenland spreken over de rol van de kunsten, nu en in de toekomst. Deze Opera Forward Talks zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

Tijdens het festival is Nationale Opera & Ballet dé ontmoetingsplek voor operaliefhebbers en iedereen die de kunstvorm wil ontdekken. Overdag bruist het theater, als centrum voor debat, als expositieruimte en als brandpunt voor spraakmakende lezingen en verrassende optredens.

Ook een volgende generatie kunstenaars en makers krijgt een podium en biedt ons zo nieuwe perspectieven op opera. Zo’n 250 studenten, afkomstig van de vijf onderwijspartners, werken in interdisciplinaire teams aan vijf korte opera’s die tijdens het festival worden uitgevoerd.

Uitzonderlijk
De eerste editie van het Opera Forward Festival presenteert vier vernieuwende opera’s, waaronder twee wereldpremières, verdeeld over drie van de mooiste concert- en theaterzalen van Amsterdam.

Achtergrond
Nationale Opera & Ballet creëert, produceert en presenteert zowel traditionele als vernieuwende opera-en balletproducties van topkwaliteit. Als een van de grootste cultuurinstellingen die ons land rijk is, brengt Nationale Opera & Ballet met eigen vakateliers en repetitieruimtes de ambachtelijke, artistieke en technische aspecten van de ballet- en operawereld bij elkaar. Nationale Opera & Ballet is hét instituut voor opera en ballet, dat zowel nationaal als internationaal opereert.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Disfarmer

Evenementen - geweest:
» Blank Out
» Chovansjtsjina
» Il matrimonio segreto
» Only the Sound Remains

Locatie(s):
» Muziekgebouw aan 't IJ
» Stadsschouwburg Amsterdam
» Nationale Opera & ballet

Groep(en)
» De Nationale Opera

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Opera Forward Festival lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap