theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Programma Tilt Festival bekend

kaartverkoop van start

25-01-2016 - O.a. Maartje Wortel, Remco Campert, De Speld en Sanneke van Hassel op het grootste literaire festival van het zuiden

Van 16 tot en met 19 maart staat de Tilburgse binnenstad in het teken van het Tilt Festival 2016. Het meerdaagse literatuurfestival brengt taal tot leven met een programma en cross-overs op het gebied van literatuur, theater, beeld en muziek. Ze verwelkomen o.a. Remco Campert, Sanneke van Hassel en De Speld. Auteur Maartje Wortel is writer in residence en doet tijdens het festival verslag van haar indrukken van Tilburg. De kaartverkoop ging donderdag 21 januari van start.

Op woensdag 16 maart is er in de Kennismakerij ontvangst van writer in residence Maartje Wortel. Tilburgers geven haar een 'spoedcursus Tilburg', Maartje leest voor en wordt geïnterviewd én er is muziek. Remco Campert en Benjamin Herman staan met elkaar op het podium van Paradox, als onderdeel van de concertreeks paraBIEBop. Benjamin Herman speelt met zijn kwartet door Campert geïnspireerde stukken, Campert leest voor uit eigen werk. Tilt Festival vindt traditiegetrouw plaats in de Boekenweek. Geheel in stijl, sluit het festival zich aan bij het thema Duitsland. Op zaterdag 19 maart wordt een van de zalen in De NWE Vorst omgetoverd tot een Deutsche Untergrund Keller, met performances van Nick J. Swarth en verschillende Berlijnse dichters.

Zaterdag 19 maart is het literaire hoogtepunt van het Tilt Festival: in alle zalen van De NWE Vorst kunnen bezoekers genieten van optredens van bijzondere artiesten. Het Zuidelijk Toneel opent de avond. Daarna nemen hosts Mustafa Marghadi en Patrick Nederkoorn het publiek mee op literaire reis, met optredens van o.a. Maartje Wortel, Daan Heerma van Voss, André van den Boogaard, Ester Naomi Perquin, Sanneke van Hassel en Frank van Pamelen. Jong talent krijgt een plek op het podium van literair magazine De Titaan en bij Write Now!: oud-winnaars van de schrijfwedstrijd voor jongeren dragen hun verhalen voor. Satirisch online nieuwsmagazine De Speld is hekkensluiter van de avond en blikt terug op het festival en auteurs.

Sinds 2014 haalt Tilt traditiegetrouw een writer in residence “in huis”. Na Ilja Leonard Pfeijffer en Annelies Verbeke neemt auteur Maartje Wortel (1982) komend festival het stokje over. Onlangs verscheen bij de kersverse uitgeverij Das Mag haar spraakmakende verhalenbundel Er moet iets gebeuren.

Uitzonderlijk
In zes jaar tijd is Tilt Festival uitgegroeid tot het grootste literaire festival van het zuiden. Tilt geeft, samen met diverse samenwerkingspartners, zowel landelijk als regionaal talent een podium op verschillende culturele locaties in de historische Willem II Straat in Tilburg. In onder andere De NWE Vorst, filmhuis Cinecitta en Podium Paradox kunnen bezoekers genieten van kruisbestuivingen tussen literatuur, muziek, theater en beeld.

Achtergrond
Tilt heeft de ambitie om, in samenwerking met partners vanuit verschillende kunstdisciplines, de literaire infrastructuur in de regio Noord-Brabant te versterken. Ze ontplooien om dit te bereiken verschillende activiteiten, zoals het oprichten van schrijverswerkplaatsen, het opzetten van een talentontwikkelingsprogramma en het organiseren van diverse evenementen door het jaar heen. Kernactiviteit blijft de organisatie van het jaarlijkse Tilt Festival.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Hoop voor literair festival Wintertuin
» 2016 Jaar van het Boek

Evenement - geweest:
» Tilt Festival 2016

Locatie(s):
» Cinecitta
» Paradox
» De NWE Vorst

Person(en)
» Remco Campert
» Benjamin Herman

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Programma Tilt Festival bekend lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap