theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Vierde editie Amsterdam Light Festival succesvol afgesloten

18-01-2016 - De vierde editie van Amsterdam Light Festival, die van 28 november 2015 tot en met 17 januari 2016 plaatsvond, is zondagavond afgesloten. Met circa 850.000 bezoekers trok het festival ruim 100.000 bezoekers meer dan vorig jaar.

Amsterdam Light Festival 2015 - 2016 aftermovie
Drawn in Light door Ralf Westerhof
Drawn in Light door Ralf Westerhof
Foto: Photo: Janus van den Eijnden

Zowel de vaarroute Water Colors als de wandelroute Illuminade namen het enthousiaste publiek mee langs de indrukwekkende lichtkunstwerken van (inter)nationaal toptalent.

Raymond Borsboom, directeur van het festival: "De historische binnenstad en het spel van licht en water vormden een magische achtergrond voor lichtkunst die speciaal voor Amsterdam werd gemaakt. De vierde editie stond in het teken van Vriendschap, een thema dat zowel bewoners als bezoekers enorm aansprak! We kijken terug op een bijzonder succesvolle editie."

Het festival werd dit jaar geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix. De variatie van de kunstwerken tijdens deze editie was groot: van dynamische lichtinstallaties in stadsparken tot kunstwerken waar je in kon zitten en lichtobjecten die met elkaar spraken. Publiekslievelingen waren Today I Love You (Massimo Uberti & Marco Pollice), Strangers in the Light (Victor Engbers & Ina Smits), Winged Migration (Tessel Schmidt & Judith Hofland), Paths Crossing (Ralf Westerhof), Talking Heads (Viktor Vicsek) en Run Beyond (Angelo Bonello).

Uitzonderlijk
Het einde van dit festival betekent meteen de start van de volgende editie: de wereldwijde oproep voor nieuwe kunstwerken, de Call for Concepts, is nu geopend. Het wordt een bijzondere editie, omdat Amsterdam Light Festival in 2016-2017 zijn eerste lustrum viert. De Illuminade, de wandelroute van het festival, zal in het teken staan van Biomimetica: de wetenschap waarbij ideeën uit de natuur worden toegepast om technologie te verbeteren. Kunstenaars voor de vaarroute Water Colors worden uitgedaagd om een unieke kijk te bieden op de stad en haar grachten.

Achtergrond
De historische binnenstad van Amsterdam was ruim 50 winterdagen het sfeervolle decor voor Amsterdam Light Festival. Het festival toonde lichtsculpturen en projecties van (inter)nationale kunstenaars in de stad. Elk jaar brengt Amsterdam Light Festival licht gedurende de donkerste periode van het jaar en verlicht het de historische binnenstad met kleurrijke kunstwerken. Naast het plaatsen van lichtkunst op de twee hoofdroutes worden tal van andere activiteiten georganiseerd. Het thema van deze vierde editie was Vriendschap. Het festival werd mede mogelijk gemaakt door premium partners Canal Company en Zumtobel Lighting.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Derde editie Amsterdam Light Festival
» Prinses Beatrix opent 28 november Amsterdam Light Festival
» Amsterdam Light Festival presenteert editie 2015-2016

Evenement - geweest:
» Amsterdam Light Festival 2015

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Vierde editie Amsterdam Light Festival succesvol afgesloten lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap