theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Storioni Festival

Dromen & Demonen naar Jheronimus Bosch

13-01-2016 - Van woensdag 20 tot en met zondag 31 januari vindt de 9e editie plaats van het Storioni Festival, het internationale kamermuziekfestival van het Storioni Trio in samenwerking met Muziekgebouw Eindhoven.

Meet the Storioni Trio
Jheronimus Bosch, De Hooiwagen, Madrid, Museo Nacional del Prado.
Jheronimus Bosch, De Hooiwagen, Madrid, Museo Nacional del Prado.
Jheronimus Bosch, De Hooiwagen, Madrid, Museo Nacional del Prado. Met speciale medewerking van het Museo Nacional del Prado. Foto en beeldverwerking: Rik Klein Gotink en Robert G. Erdmann voor het Bosch Research and Conservation Project.
Foto: Rik Klein Gotink en Robert G. Erdmann

In deze negende editie laat het festival zich inspireren door de beroemde Bossche schilder Jheronimus Bosch. Dit als muzikale opmaat naar de grote Bosch-tentoonstelling in ‘s-Hertogenbosch later dat jaar. Zo is er ruimschoots aandacht voor het op de Tuin der Lusten geïnspireerde thema, Dromen & Demonen. Het thema levert een aantal bijzondere werken op in het programma, waaronder de vierdelige festivalproductie Hemelse Hel van de jonge componisten en performers Aart Strootman en Marco Mlynek. Speciaal voor dit nieuwe werk bouwden Mlynek en Strootman een spectaculaire draailier en harpluit na uit het drieluik van Jeroen Bosch.

Festivalartiesten zijn onder andere cultureel programmeur David Ernst in een speciaal museumconcert met het Berlage Saxophone Quartet en acteur Thom Hoffman als verteller in Stravinsky's L'Histoire du soldat. Verder treedt er weer een keur aan nationale en internationale topmusici aan: musici die voor het eerst te gast zijn bij het Storioni Festival. Maar ook een aantal vast festivalartiesten, zoals Arthur Jussen, violist Ilya Gringolts, altviolist Vladimir Mendelssohn en hoornist Hervé Joulain. Tot de debutanten behoren de Franse klarinettist Paul Meyer,de Kroatische celliste Monika Leskovar, de jonge Nederlandse sopraan Laetitia Gerards en het Britse Doric String Quartet.

Composer in Residence is de Poolse componist Krzysztof Penderecki, die zelf aanwezig zal zijn tijdens het festival. Vanessa Lann schrijft een nieuw werk voor het Storioni Trio, dat komend jaar zijn twintigjarig jubileum zal vieren.
Uitzonderlijk
Het thema van de negende editie van het Storioni Festival is ‘Dromen & Demonen naar Jheronimus Bosch’. Het Storioni Trio neemt de luisteraar mee op een muzikale ontdekkingsreis langs bijzondere juweeltjes uit de kamermuziek. Daarbij nodigt het trio weer een keur aan internationale kamermusici uit en presenteert een extra zinnenprikkelend programma naar aanleiding van het Jheronimus Bosch-jaar.

Achtergrond
Het van oorsprong Brabantse Storioni Trio en Muziekgebouw Eindhoven namen samen het initiatief tot een kamermuziekfestival met internationale klasse. Eind januari staat het festival elf dagen lang in Eindhoven en omgeving. De programmering ervan komt tot stand in nauwe samenwerking tussen de artistiek manager van het Muziekgebouw, Frank Veenstra, en de leden van het Storioni Trio.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» 500 jaar Jheronimus Bosch

Locatie(s):
» Muziekgebouw Eindhoven

Person(en)
» Jheronimus Bosch

Groep(en)
» Storioni Trio

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Storioni Festival lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap