theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

International Film Festival Rotterdam 2016

19-01-2016 - International Film Festival Rotterdam (IFFR) – een van de grootste culturele evenementen van Nederland en een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld – vindt dit jaar plaats van woensdag 27 januari tot en met zondag 7 februari.

Trailer IFFR 2016
International Film Festival Rotterdam 2015
International Film Festival Rotterdam 2015
Foto: IFFR

Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang een spannende, mondiale filmhoofdstad. De ontmoetingsplek is de Doelen, het festivalhart. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De officiële kaartverkoop start op vrijdag 22 januari.

Het programma van IFFR is onderverdeeld in vier secties, die elk hun eigen sfeer, stijl, kleur en toon hebben. Bezoekers kunnen aan de hand van de secties kiezen op welke wijze ze verrast, vermaakt of uitgedaagd willen worden. Bright Future (geel) bestaat uit veelal jonge, opkomende talenten die hun eigen stijl en visie ontwikkelen in originele en vaak gedurfde werken. In Voices (blauw) films die zich onderscheiden door hun volwassen kwaliteit en krachtige en actuele geluid. Voices bestaat uit werken van veelal gevestigde filmmakers met een onderscheidende stem. Deep Focus (groen) toont makers met een autonoom oeuvre en filmauteurs die met hun werk reflecteren op het eigen medium, oud of nieuw. In Perspectives (rood) wordt het grensgebied van beeldende kunst en muziek, games en installaties, en andere vormen van media die cinema beïnvloeden, onderzocht en getoond.Uitzonderlijk
Bero Beyer, festivaldirecteur IFFR: “In de afgelopen jaren heeft IFFR een sterke balans gevonden tussen het aantal films en de breedte van het filmische spectrum. Om kwalitatief te programmeren en om voor de getoonde individuele films – lang en kort – de juiste aandacht te genereren, is het vinden van die balans essentieel. Nu is het zaak nog meer context en duiding te verschaffen voor de bezoekers van het festival. De vier heldere secties die zijn gecreëerd, hebben elk hun eigen sfeer, stijl, kleur en toon. Bezoekers en filmprofessionals kunnen zich nog beter oriënteren op welke wijze ze verrast, vermaakt of uitgedaagd willen worden.”

Achtergrond
Het zeer diverse filmprogramma, de aanwezigheid van een omvangrijk festivalpubliek (302.000 bezoeken in 2015) en meer dan 2000 nationale en internationale filmprofessionals (regisseurs, filmproducenten, journalisten) veranderen Rotterdam tijdens International Film Festival Rotterdam in een opwindende filmstad.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» International Film Festival Rotterdam 2015
» Zevende editie Go Short
» Close-Up in EYE
» Cinéma Arabe

Evenementen - geweest:
» CJP Serveert @ IFFR 2016
» Closing Night 2016: Film en Feest
» Dag van de Dwarse Film 2016
» IFFR Live 2016
» IFFR Instant Favourite 2016
» Kick-off 2016: Openingsfilm en -feest
» Kids Only 2016
» Officials Opening Night Tiger Friends 2016
» Short Film Marathon 2016
» Sound//Vision 2016
» Surprise Film 2016
» Volkskrantdag & Volkskrantdag Kop van Zuid 2016
» VPRO Preview- en Reviewdag 2016

Locatie(s):
» Pathé Schouwburgplein
» LantarenVenster
» Rotterdamse Schouwburg
» Oude Luxor Theater
» Cinerama
» Concertgebouw De Doelen

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


International Film Festival Rotterdam 2016 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap