theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Internationaal Literatuurfestival Winternachten

08-01-2016 - Van donderdag 14 tot en met zondag 17 januari brengt Winternachten schrijvers, journalisten, denkers en dichters samen met het publiek in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag.

Haagse Highlights - Winternachten Festival
Opening 2016 Jaar van het Boek
Opening 2016 Jaar van het Boek
Minister Jet Bussemaker tijdens de opening van 2016 Het jaar van het Boek
Foto: Chris van Houts

Op het Winternachten Festival gaat het niet alleen om boeken, niet alleen om voordracht, maar om ook discours tussen schrijvers uit binnen- en buitenland: maatschappelijk engagement neemt sinds de oprichting een belangrijke plaats in. Natuurlijk is er ook muziek, eten en drinken en wordt er gedanst. De genomineerden van de VSB Poëzieprijs zijn te gast, schrijvers lichten hun filmkeuze toe, de Oxfam Novib PEN Awards en de Jan Campert-prijzen (waaronder de Constantijn Huygens-prijs) worden uitgereikt.

Van Connie Palmen tot Susan Neiman (Duitsland/VS), van P.F. Thomése tot Neel Mukherjee (GB/India), van Adriaan van Dis tot Adonis (Frankrijk/Syrië) en van Jung Chang (GB/China) tot Karl Ove Knausgård (Noorwegen): het woord is aan de schrijvers.

Het festival duurt vier dagen en vindt plaats in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Daarnaast zijn er 'outreach' programma's (met schrijvers uit het buitenland en Nederlandse schrijvers) in de wijken van de stad: Theater Dakota in Escamp, Theater De Vaillant in de Schilderswijk en in het International Institute of Social Studies.

Uitzonderlijk
Hello Darkness is het motto van het 21e Winternachten Festival. Hoe definiëren we goed en kwaad in de 21e eeuw? Hoe oordelen we erover, en in welke mate hangt het af van onze culturele, religieuze, politieke achtergrond? Schuilt het kwade vandaag in het niet-handelen, het wegkijken? Angst voor verandering, voor de ander en voor het onbekende is van alle tijden, in de samenleving, maar ook in de beslotenheid van intieme relaties. Hierover hoort u op Winternachten schrijvers uit de hele wereld.

Achtergrond
Sinds 1995 organiseert Writers Unlimited jaarlijks in januari in Den Haag het festival Winternachten. Schrijvers uit de hele wereld komen samen en gaan voor en met hun publiek in gesprek over hun werk en over ontwikkelingen in de wereld.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Winternachten 2007
» Izaline Calister op reis met Winternachten 2008
» Turkse schrijfster Elif Shafak opent Winternachten
» Nuruddin Farah opent Winternachten 2009
» Jubileum voor Writers Unlimited Winternachten
» 2016 het jaar van boek van start

Evenement - geweest:
» Winternachten 2016

Locatie(s):
» Theater aan het Spui
» Filmhuis Den Haag
» Filmhuis Den Haag
» Theater De Vaillant
» International Institute of Social Studies

Person(en)
» Adriaan van Dis
» Herman Koch
» Connie Palmen

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Internationaal Literatuurfestival Winternachten lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap