theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Moving Futures nog in 5 steden te zien dit seizoen

04-01-2016 - Na een succesvolle eerste editie in 2014 reist Moving Futures dit theaterseizoen al sinds 29 oktober door het land. De eerste helft zit er inmiddels op, maar er zijn nog vijf steden te gaan tot 1 mei 2016.

Moving Futures 2015-'16 / trailer

Het festival is een initiatief van Moving Futures partners Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, Generale Oost en Random Collision. Moving Futures is het reizende festival met werk van de nieuwste generatie dansmakers. Choreografietalent met lef, dat zich uit durft te spreken over hedendaagse kwesties en raakvlakken zoekt in menselijk gedrag, filosofie en wetenschap.

De vijf partners wisten, na een succesvolle eerste editie in Amsterdam, Tilburg, Rotterdam, Arnhem en Nijmegen, voor de tweede editie ook steden Drachten, Maastricht, Utrecht, Breda en Den Bosch definitief aan zich te koppelen. In de 10 steden is dit seizoen een uitgebreid programma te zien zijn met voorstellingen en performances van een generatie makers die het niet schuwt het experiment aan te gaan, die nadenkt over context en publiek en op een organische wijze verbindingen legt met de samenleving. Per stad vindt hiernaast een speciaal randprogramma plaats met meet & greets, lezingen, aftertalks, workshops, films en meer.

De kick off van Moving Futures 2015-2016 vond plaats van 29 oktober tot en met 1 november in Rotterdam, waarna Maastricht, Amsterdam, Tilburg en Arnhem volgeden. In begin 2016 is het festival nog te zien in Utrecht, Drachten, Nijmegen, Den Bosch en sluit het af in Breda.
Uitzonderlijk
Tijdens deze editie presenteerde Moving Futures reeds de premières van The Fool van Connor Schumacher, NOVEMBER van Roser López Espinosa, Yonder van Jasper van Luijk en The Free Builders van Ido Batash. Hiernaast is er werk te zien van o.a. Arno Schuitemaker, Mouna Laroussi, Lana Čoporda, Marie Goeminne, Hilde Elbers en Loïc Perela.

Achtergrond
Met het landelijk gespreide netwerk en een krachtenbundeling met lokale theaters en partners, streven de danshuizen ernaar om een nieuwe generatie choreografen op landelijke schaal zichtbaar te maken.

Door onze redactie

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Moving Futures Festival

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Moving Futures nog in 5 steden te zien dit seizoen lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap