theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Europese Dag van de Korte Film

16-12-2015 - EYE Film Instituut Nederland, International Film Festival Rotterdam en Go Short organiseren op 21 december de derde Nederlandse editie van de Europese Dag van de Korte Film.

Europese Dag van de Korte Film 2015
International Film Festival Rotterdam 2015
International Film Festival Rotterdam 2015
Foto: IFFR

EYE, IFFR en Go Short pakken in Nederland samen de organisatie op en presenteren in Nederlandse filmtheaters een compilatieprogramma met Europese korte films en een kinderprogramma. Dit jaar ligt de focus van het programma op korte films van Nederlandse makers. In het programma zijn films te zien van makers die al een gooi doen naar de Gouden Kalveren, en wellicht zelfs naar een Oscar. Naast het programma van Nederlandse korte films is er ook een speciaal programma voor kinderen vanaf vier jaar. Hiervoor zijn korte animatiefilms uit heel Europa geselecteerd. Dat de animatiefilm ook in Europa nog springlevend is, blijkt uit deze sprankelende films. Eekhoorns, rupsen, vogels en een zebra zijn de hoofdpersonages in deze films. De films hebben geen dialoog of ondertiteling en zijn daardoor goed te begrijpen voor kinderen van alle leeftijden.

Uitzonderlijk
Dit jaar ligt de focus van het programma op korte films van Nederlandse makers. In het programma zijn films te zien van makers die al een gooi doen naar de Gouden Kalveren, en wellicht zelfs naar een Oscar.

Achtergrond
Het initiatief voor de Europese Dag van de Korte Film ontstond in 2012 geleden in Frankrijk en was eveneens een doorslaand succes in Duitsland. Short Circuit, het netwerk van niet-commerciële Europese korte-filmdistributeurs, besloot daarom de krachten van de aangesloten distributeurs te bundelen en de Europese Dag van de Korte Film Europa-wijd te lanceren, om zo meer aandacht te genereren voor de korte film. Naast Nederland, Duitsland en Frankrijk nemen ook Italië, Kroatië, Oostenrijk, Noorwegen, Portugal, Spanje, Denemarken, Finland, Polen, Slovenië, Zweden en Zwitserland deel aan dit initiatief.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» International Film Festival Rotterdam 2015
» Zevende editie Go Short

Locatie(s):
» Cinema Middelburg
» Het Ketelhuis - Westergasfabriek
» Cinecitta
» Het Kijkhuis
» Concordia Kunst & Cultuur
» lab111
» Cinema De Balie
» Filmhuis Almelo
» Filmtheater de Lieve Vrouw
» LantarenVenster
» ECI Cultuurfabriek
» louis hartloper complex
» Eye Film Instituut
» Filmhuis Lumen
» Filmhuis Bussum
» Cinema Lumière
» Filmhuis Doesburg
» LUX
» Filmschuur
» Natlab
» Filmtheater De Uitkijk
» Filmtheater Rialto
» Focus Filmtheater Arnhem
» Slieker Film
» Filmtheater Fraterhuis
» Verkadefabriek
» Groninger Forum
» Heerenstraat Theater
» Chassé Cinema
» Museum Het Domein Sittard

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Europese Dag van de Korte Film lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap