theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Vier kerst met Introdans

12-12-2015 - Introdans viert zoals elk jaar Kerst in het theater. Het gezelschap presenteert van 26 tot en met 29 december een Kerstgala in Arnhem en Apeldoorn. De dansers betoveren het podium en dansen samen een hartveroverende voorstelling.

Introdans | LUX | choreografie Laurent Drousie
Persbeeld Something Old Something New
Persbeeld Something Old Something New
Foto: Introdans

Kleines Requiem van Nils Christe - op muziek van Górecki – is een prachtig, melancholiek werk vol gevoelens van verdriet en eenzaamheid. Het toneelbeeld van Thomas Rupert is van een wonderlijke schoonheid. De pers beloonde dit ballet met vier sterren en is volgens artistiek directeur Roel Voorintholt ‘ontroerend mooi’.

Het humorvolle Swingle Sisters wordt tijdens het kerstgale voor het eerst door Introdans uitgevoerd. De basis van zijn choreografie lijkt simpel: Ekman laat drie danseressen, gezeten aan een rijdende tafel, in een strak ritme hardop hoesten. Maar de manier waarop de Zweed zijn ideeën uitwerkt, getuigt elke keer weer van een groot en eigenzinnig talent. Swingle Sisters werd oorspronkelijk gemaakt voor het Internationale Choreografenconcours in Hannover, waar het meteen twee prijzen won.

De Waalse Laurent Drousie (1987) heeft nu al een heel eigen stijl: uitzonderlijk energiek en dynamisch en altijd met een wonderlijke twist. LUX is, met zeventien dansers, zijn omvangrijkste creatie tot nu toe. Een heerlijke ‘happy’ choreografie, waarin hij een frisse, moderne invulling geeft aan de Franse Cancan. Je moet – zo wil LUX uitdragen – oog hebben voor de geluksmomenten in het leven, maar het geluk niet té hard najagen. Want dan draai je door, net als een Cancan-danser.

Tot slot danst Introdans tijdens Kerstgala het indrukwekkende groepswerk Kinderspelen van meesterchoreograaf Jiří Kylián. Een extra grote cast dansers, aangevuld met kinderen, danst een choreografie die geďnspireerd is door het gelijknamige schilderij van Pieter Bruegel de Oude. De dansers verbeelden ogenschijnlijk onschuldige kinderspelen, maar wie goed kijkt, ziet ze ook een minder lieflijke wereld - die van de volwassenen - imiteren.


Uitzonderlijk
Tijdens het kerstgala zal Introdans vier verschillende werken presenteren, van Nils Christe, Alexander Ekman, Laurent Crousie en Jiří Kylián.


Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Something Old, Something New
» Kerst 2015
» Dickens Festijn Deventer
» The Christmas Show

Evenement - geweest:
» Kerstgala

Locatie(s):
» Stadstheater Arnhem
» Orpheus

Groep(en)
» Introdans
» Introdans Ensemble voor de Jeugd

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Vier kerst met Introdans lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap