theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Overzichtstentoonstelling Isa Genzken in het Stedelijk

Mach Dich hübsch!

30-11-2015 - Afgelopen weekend opende de grote overzichtstentoonstelling van de Duitse kunstenaar Isa Genzken, een van de invloedrijkste kunstenaars van de afgelopen veertig jaar.

Exhibition Trailer | Isa Genzken: Mach Dich hübsch!

Mach Dich hübsch! is een avontuurlijke reis door veertig jaar artistieke durf en vindingrijkheid. In de eerste zaal is het meest recente werk te zien dat Genzken speciaal voor deze presentatie maakte. De ruimte is door de kunstenaar zelf ingericht als een alomvattende installatie. In het zalenparcours dat volgt wordt Genzken’s oeuvre niet chronologisch gepresenteerd, maar als een montage waarin juist de dwarsverbanden en de thematische lijnen door de jaren heen duidelijk worden. Thema’s als moderniteit, lichaam, (zelf)portret, seksuele identiteit, architectuur en grootstedelijke cultuur komen aan bod.

Genzken’s oeuvre vindt zijn basis in de beeldhouwkunst en kenmerkt zich door radicale vernieuwing en het vrije gebruik van media. In de loop van de tijd is zij een steeds breder artistiek terrein gaan bespelen. Zij maakt driedimensionale werken, foto’s, schilderijen, collages, tekeningen, installaties, kunstenaarsboeken, films en sculptuur in de openbare ruimte. Met meer dan 200 objecten is dit een van de grootste tentoonstellingen over haar werk ooit.

Uitzonderlijk
De tentoonstelling Mach Dich hübsch! geeft een overzicht van het eigenzinnige werk van Isa Genzken (Duitsland, 1948). Zij wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke naoorlogse Europese kunstenaars. De tentoonstelling is het eerste retrospectief van haar werk in Nederland. De vernieuwingsdrift en inventiviteit van haar werk, dat vol zit met autobiografische elementen en subtiele maatschappelijke commentaren, is een referentiepunt en inspiratiebron voor generaties kunstenaars en kunstliefhebbers.

Achtergrond
Genzken heeft een speciale band met Amsterdam. Zij bezocht het Stedelijk Museum veelvuldig in haar jeugdjaren en had een van haar eerste tentoonstellingen in een Amsterdamse galerie. Het museum verzamelt haar werk sinds 1985 en bezit enkele sleutelwerken uit haar oeuvre.

Door Stedelijk Museum Amsterdam

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Overzichtstentoostelling Isa Genzken

Locatie(s):
» Stedelijk Museum Amsterdam

Person(en)
» Isa Genzken

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Overzichtstentoonstelling Isa Genzken in het Stedelijk lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap