theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Halve Finale's Cameretten

Jubileumeditie 50 jaar Cameretten

24-11-2015 - Cameretten Festival presenteert deze week de halve finalisten van de jubileum editie: Arbi el Ayachi, Tirza & Brechtje, Marten, Fabian Franciscus, Jasper Smit, Tom Montfrooy, Maarten Willemse, Wouter Monden en Anne Neuteboom.

Cameretten Festival - Dit zijn de halve finalisten!
Patrick Laureij
Patrick Laureij
Foto: (c) Timme Hoyng

Bewonder de negen cabarettalenten op woensdag 25, donderdag 26 en vrijdag 27 november in het oude Luxor Theater.

Woensdag 25 november
Arbi el Ayachi, Tirza & Brechtje en Marten bijten het spits af. Cabaretier André Manuel, winnaar Poelifinario 2014/2015, verzorgt deze avond een spetterend gastoptreden.

Donderdag 26 november
Fabian Franciscus, Jasper Smit en Tom Montfrooy bestijgen op donderdag het podium. De heren van NUHR sluiten de avond keihard lachend af.

Vrijdag 27 november
Maarten Willemse, Wouter Monden en Anne Neuteboom strijden tijdens de laatste halve finale om die felbegeerde finaleplek. De avond eindigt met een te gek gastoptreden van cabaretduo Onno Innemee & Kees Torn.

Uitzonderlijk
Cabaretier René van Meurs, winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2012, neemt drie avonden op rij de presentatie op zich. De taalknutselaar staat te trappelen om je welkom te heten.

Achtergrond
Het Cameretten Festival is in 1966 gestart als lustrumactiviteit van de studentenvereniging SSR te Delft. Het festival verwierf in korte tijd naam met finalisten als Neerlands Hoop (Bram en Freek), Cabaret Ivo de Wijs en Don Quishocking. Jarenlang was Cameretten het enige in haar soort, met de finale in de aula van de Technische Universiteit met 1500 bezoekers als jaarlijkse hoogtepunt op het gebied van jong cabarettalent. Sinds 1988 vindt Cameretten in het Luxor Theater Rotterdam plaats.

Het Cameretten Festival is inmiddels niet meer weg te denken uit het brede evenementenaanbod van Nederland én Rotterdam. Het festival is in 2001 meeverhuisd naar het nieuwe Luxor Theater op de Kop van Zuid. Met de halve finale in het oude Luxor Theater en de finale in het nieuwe Luxor Theater kunnen in totaal ruim 4200 mensen het vierdaagse festival bezoeken. Maar het festival in het Luxor Theater is niet het enige onderdeel dat openstaat voor bezoekers. In totaal wordt cabaretfestival door ongeveer 20.000 mensen bezocht.

Door Stichting Cameretten

Zie ook:

Artikel(en)
» Patrick Laureij wint Cameretten

Evenementen - geweest:
» Halve Finale Cameretten 2015
» Wouter Monden

Locatie(s):
» Oude Luxor Theater

Genres
» Cabaret - artiesten, agenda

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Halve Finale's Cameretten lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap