theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Tweede editie Muziektheaterdagen Amsterdam

23-11-2015 - Theater Ostade in Amsterdam presenteert van 6 tot en met 18 december de tweede editie van de Muziektheaterdagen A’dam. Een jaarlijks festival waarin talentvolle, nieuwe muziektheatermakers worden gepresenteerd naast gevestigde makers.

Trailer 'De Weg' (with English subtitels)
Affiche Eichmann
Affiche Eichmann
Foto: Diamantfabriek

In deze editie vormen het politiek-historische uitgangspunt en de zinnelijkheid van het leven de rode draad. Daarnaast is er voor het eerst aanbod voor de jeugd.

Een groot aantal makers van deze editie van de Muziektheaterdagen koos een politiek-historisch uitgangspunt. Zo vormt Hannah Arendts Eichmann in Jerusalem. A Report on the Banality of Evil de aanleiding voor EICHMANN, een opera over de vrije wil. De première vindt tijdens het festival plaats in Muziekgebouw aan 't IJ, die ook dit jaar weer festivalpartner is. In De Weg verhaalt Levental over haar vlucht uit de voormalige Soviet-Unie twintig jaar geleden. Wagen Volgeladen van de Israelisch-Nederlandse makers Shiri Limor en Roi Nachshon is geïnspireerd op Moeder Courage van Brecht en vormt een dialoog tussen Brechts hoofdpersonage en de hedendaagse oorlogsjournalistiek.

Een andere thematische lijn in het festival vormt de zinnelijkheid van het leven. In De Pornopera van WILco wordt het vrouwelijk orgasme verklankt. In Vox Sanguinis verbeeldt Schmeiser de stem van het bloed in een voorstelling die geïnspireerd is op het oeuvre van het middeleeuwse genie Hildegard von Bingen. Bij Club Gewalt komen de programmeerlijnen van het festival samen in zinnelijke performances over wedergeboortes en een politiek getinte performance over Japanse oorlogsvoerders.


Uitzonderlijk
Nieuwe makers die er gepresenteerd worden zijn Ekaterina Levental, componiste Natalia Dominguez Rangel met haar werk Song Cycle en vocaliste Cora Schmeiser met het multimediale Vox Sanguinis. Ook het veelbelovende muziektheatercollectief Club Gewalt is weer present op het festival. Daarnaast biedt het festival een platform aan studenten van de verschillende conservatoria die met korte verrassingsoptredens acte de présence geven. Tenslotte is er ruimte voor debat en interviews: tijdens de opening van het festival vindt de Splendor Salon plaats in Ostade A'dam.

Achtergrond
Dit jaar bevat het programma voor het eerst ook aanbod voor de jeugd. Naast De Weg (10-99 jaar) is ook Hans en Grietje (4-99) te zien, een kinderopera naar Hänsel und Gretel van Engelbert Humperdinck.

Door Ostade Amsterdam

Zie ook:

Artikel(en)
» Eerste editie Muziektheaterdagen Amsterdam
» Premiere van Opera Eichmann
» BankGiro Loterij Theater Weekend

Evenement - geweest:
» Muziektheaterdagen Amsterdam

Locatie(s):
» Ostadetheater

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Tweede editie Muziektheaterdagen Amsterdam lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap