theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Programma Speedfest #10 gewijzigd na wegvallen EODM

Speedfest houdt zaterdagnacht om 00.10 uur één minuut stilte

18-11-2015 - Nu de Amerikaanse band Eagles Of Death Metal (EODM) vanwege de aanslagen afgelopen vrijdag in Parijs zijn Europese tournee heeft geannuleerd, krijgt het programma van Speedfest enkele wijzigingen.

EODM (Eagles of Death Metal) - Complexity

De jubileumeditie vindt zaterdag 21 november plaats in het Klokgebouw te Eindhoven.

Mede-organisator Peter Pan Speedrock-frontman Peter van Elderen: We zijn nog steeds aangeslagen en ontdaan door de bizarre gruwelijkheden die er in Parijs zijn gepleegd. Het is onbevattelijk wat daar is gebeurd. We snappen heel goed dat Eagles Of Death Metal, die zijn merchandise-verkoper Nick verloor, de tournee heeft afgebroken. We gaan niet krampachtig op zoek naar een alternatief. EODM is immers niet zo maar een groep, maar een uniek en niet te vervangen fenomeen. Het voelt voor ons bovendien ook ongepast om op die plek nu een andere band neer te zetten. Uit diep respect voor EODM en ter nagedachtenis voor Nick en alle andere slachtoffers en hun nabestaanden, houden we zaterdagnacht om 00.10 uur één minuut stilte in het hele Klokgebouw. Dat tijdstip was namelijk de oorspronkelijke starttijd van de show van EODM. Daarna zullen wij als gastheer en mede-organisator zélf de ereplek van Speedfest bekleden. En reken maar dat we veel lawaai gaan maken om te laten zien dat we niet - nooit!- toegeven aan angst en terreur. Samen met 5000 andere rock motherfuckers gaan we een onvergetelijk mooi feestje bouwen om samen het leven te vieren.

Uitzonderlijk
Het wegvallen van EODM heeft als consequentie dat het programma wijzigt. De belangrijkste aanpassing is dus dat Peter Pan Speedrock de plaats van EODM op de Demolition Stage na middernacht opvult en dat alle andere bands op dat podium die dag wat later beginnen. Van Elderen: “Speedfest kent drie podia - Wreckers, Demolition en Thrashers - in evenzoveel zalen waar 27 bands komen rocken. Plus de Food Court waar DJ De Rooie Neger de boel op stelten zet. Voornamelijk het programma op de Demolition Stage wordt nu aangepast; in die andere twee zalen en in de Foodcourt zullen de wijzigingen vooralsnog miniem zijn.

Achtergrond
De organisatie stelt tevens alles in het werk voor een maximale beveiliging en scherpt die vanwege de recente gebeurtenissen in Parijs komende zaterdag nog eens extra aan. Peter: We gaan adequaat handelen en de veiligheid via diverse wegen tot een maximum ophogen, zonder dat onze bezoekers er direct iets van zullen merken. We zijn er helemaal klaar voor.

Door Speedfest

Zie ook:

Locatie(s):
» Klokgebouw - Strijp S

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Programma Speedfest #10 gewijzigd na wegvallen EODM lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap