theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!

Tweede editie Young Pianists Festival

meer dan uitsluitend klassieke muziek.

11-11-2015 - Van 12 tot en met 22 november organiseert de Young Pianist Foundation voor de tweede keer het Young Pianists Festival Amsterdam.
YPF 2015
YPF 2015

In het kader van het festival vindt tevens voor de zesde keer de voortaan twee-jaarlijkse YPF Piano Competition plaats, het meest vooraanstaande klassieke pianoconcours voor jong talent in Nederland.

Dit alles vindt plaats in het Conservatorium, het Bimhuis en het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. Het publieksprogramma van het Young Pianists Festival Amsterdam biedt een reis door de geschiedenis van de piano, van de pianoforte tot en met het keyboard.

Op het programma staan verder onder meer een duo-recital van de fortepiano-meesters Andreas Staier en Tobias Koch, een speciaal project van pianist Ralph van Raat met het Ragazze Quartet, een concert van het Kamerorkest van het Conservatorium van Amsterdam met en o.l.v. de Ierse meesterpianist Barry Douglas, een recital van de jonge Franse meesterpianist Alexandre Tharaud, de grootste ‘Tribute to Youri Egorov’ met optredens van zes internationale meesterpianisten, en een electronisch concert door jazzpianist Bugge Wesseltoft en de klassiek geschoolde Francesco Tristano.

Zes achtereenvolgende ochtenden spelen zes verschillende meesterpianisten ieder eén van de Engelse suites voor piano van Johann Sebastian Bach, onder de noemer Begin de dag met Bach. Speciale aandacht wordt besteed aan pianorepertoire voor de linkerhand, o.m. door een seminar, en een installatie van de Albanese kunstenaar Anri Sala die op de Biënnale van Venetië 2013 stond.


Uitzonderlijk
Het feestelijke openingsconcert op donderdag 12 november brengt de wereldpremière van het nieuwe pianoconcert van de Nederlandse componist Elmer Schönberger i.s.m. het Nederlands Jeugd Orkest o.l.v. Etienne Siebens.

Achtergrond
De YPF Piano Competition 2015 staat open voor pianotalenten in Nederland tot en met 25 jaar, en wordt in vier leeftijdscategorieën gehouden. De drie finalisten van het concours spelen op zondag 22 november een pianoconcert van hun keuze, begeleid door het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Pieter-Jelle de Boer. Als belangrijkste prijs wordt mogelijk de Grand Prix Youri Egorov uitgereikt, bestaand uit een optreden met het Mariinsky Orkest o.l.v. Valeri Gergiev. Daarnaast wordt een breed pakket aan geld- en pedagogische prijzen uitgeloofd. Zes juryleden geven publiek toegankelijke masterclasses, er zijn workshops over fortepiano, klassieke improvisatie en over de linkerhand,terwijl docenten van de beste pianoscholen ter wereld hun grootste talenten presenteren.

Door onze redactie

Zie ook:

» piano

Artikel(en)
» Ramon van Engelenhoven wint YPF Piano Competition 2015
» Internationaal Franz Liszt Concours

Evenementen - geweest:
» De Grote Finale van de YPF Piano Competition 2015
» Francesco Tristano en Bugge Wesseltoft
» Young Pianist Festival

Locatie(s):
» Bimhuis
» Conservatorium van Amsterdam
» Muziekgebouw aan 't IJ

Person(en)
» Pieter Jelle de Boer

Genres
» Jazz - artiesten, agenda
» Klassiek - artiesten, agenda

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Tweede editie Young Pianists Festival lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Interieur met veel Franse elementenFreskuZeer licht en luchtig interieurCiske de RatThe Fish Pond Song  - Jeroen Kooijmans

• Fresku
• Kid Ink
• De Dijk
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2017 theAgenda.nl/HyperLeap

500 jaar Jheronimus Bosch
Jheronimus Bosch, De Hooiwagen, Madrid, Museo Nacional del Prado.