theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!

Nederland Leest van start

een zeer kort verhaal

02-11-2015 - Nederland Leest viert deze maand haar 10de editie met het (Zeer) Korte verhaal. A.L. Snijders stelde een verhalenbundel samen met een staalkaart van korte verhalen uit de Nederlandstalige geschiedenis.

DOE MEE AAN DE NEDERLAND LEEST KORTE VERHALEN SCHRIJFWEDSTRIJD
Nederland Leest 2015
Nederland Leest 2015

Zelf zal A.L. Snijders met zeer korte verhalen reageren op verhalen in deze bundel. De Geschenkbundel wordt tijdens de campagneperiode van zondag 1 november tot en met maandag 30 november in een oplage van honderdduizenden exemplaren gratis door de openbare bibliotheken aan hun leden verstrekt. Speciaal in dit jubileumjaar verschijnt er in elke provincie een aparte editie: de Nederland Leest-bundeling, aangevuld met korte verhalen uit de regio.

Op vrijdag 27 november wordt de campagne feestelijk afgesloten met het Nederland Leest Slotfeest in Arnhem. In Rozet presenteert quizmaster Philip Freriks De Slimste Literaire Mens. Hierna wordt i.s.m. Bibliotheekblad bekendgemaakt wie de Prijs voor de Beste Bibliotheek van 2015 ontvangt en wie de verkiezing van de Beste Bibliothecaris van het Jaar wint.

Uitzonderlijk
Na negen prachtromans staat in 2015 het korte verhaal centraal tijdens Nederland Leest. De laatste tijd is er weer veel belangstelling voor het korte verhaal: het genre past uitstekend bij de huidige tijd, waarin alles vaak zo snel moet en we zo weinig tijd lijken te hebben.

Achtergrond
Nederland Leest wordt in 2015 voor de tiende keer georganiseerd. Vorig jaar stond Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart centraal. Nederland Leest is een initiatief van de CPNB, in samenwerking met de VOB (Vereniging Openbare Bibliotheken).

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» 80ste Boekenweek
» Boekenweek
» kinderboekenweek 2015
» 2016 Jaar van het Boek
» Hoop voor literair festival Wintertuin

Locatie(s):
» Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)

Person(en)
» A.L. Snijders

< Nieuwsoverzicht

1. 500 jaar Jheronimus Bosch
In 2016 is het 500 jaar geleden dat Jheronimus Bosch in ’s-Hertogenbosch overleed. Met een uitgebreid programma wordt de beroemde schilder herdacht en geëerd onder de titel Jheronimus Bosch 500, een meerjarige manifestatie, met 2016 als hoogtepunt.
2. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Nederland Leest van start lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Interieur met veel Franse elementenFreskuZeer licht en luchtig interieurChippendales - Break the Rules 2016Bosch by night artist impression Garden of Earthly delights

• Fresku
• KOVACS
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2016 theAgenda.nl/HyperLeap

theAgenda special
500 jaar Jheronimus Bosch
Jheronimus Bosch, De Hooiwagen, Madrid, Museo Nacional del Prado.