theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Noordelijk Film Festival

het platform voor de Noordse film

10-11-2015 - Leeuwarden staat van 11 tot 15 november in het teken van film, het Noordelijk Film Festival presenteert dan in het Slieker Film en Stadsschouwburg de Harmonie meer dan 150 films uit Groot Scandinavië en de Lage Landen.

De Noordse Focus is het belangrijkste en meest onderscheidende programmaonderdeel van het festival en focust op Groot Scandinavië en de Baltische Staten. De meeste films worden dan ook exclusief voor het festival geïmporteerd uit het buitenland. Het Noordelijk Film Festival is daarmee hét platform voor de Noordse film in de Lage Landen.

In Cinema van de Lage Landen vertoont het festival een selectie grote speelfilms, documentaires en korte films uit Nederland en België. In Insight Europe wordt een blik geworpen op Europa en worden connecties gelegd met andere Noordelijke regio’s. Bijna alle films en projecten die hier gepresenteerd worden, zijn op diverse manieren verbonden aan Leeuwarden of andere culturele hoofdsteden van Europa.

Noordelijke concertorganisatoren zoals Podium Asteriks, Neushoorn, Nokturné, Oranjewoud Festival, FrieJam en CineSonic, zijn wederom partners in het verzorgen van Sounds & Cinema. Een programma waarin film en muziek volop samen komen, niet alleen meer pop en dance, maar ook filmmuziek, klassiek en jazz.

Tot slot presenteert het Fries Filmarchief het programma Film Mania, over gepassioneerde filmers met een maniakale drift om alles vast te leggen. Specials zijn er o.a. over de enige Leeuwarder Oscarwinnaar Richard Hageman.


Uitzonderlijk
Nieuw dit jaar is Film & Food. In samenwerking met Ark Fryslân en Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak is een programma opgezet waarin film en eten elkaar ontmoeten. Binnen dit programma staan duurzame en regionale voedselproductie en versterking van het festivalgevoel centraal.


Door onze redactie

Zie ook:

» Filmfestivals

Artikel(en)
» FILMFESTIVALS

Evenement - geweest:
» Noordelijk Film Festival

Locatie(s):
» Stadsschouwburg De Harmonie
» Slieker Film

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Noordelijk Film Festival lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap