theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Dancing On The Edge

Urgent artistic dialogues with the middle east

03-11-2015 - Dancing on the Edge stimuleert artistieke uitwisseling met het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het Dancing on the Edge Festival, dat plaatsvindt van 4 tot en met 13 november, viert dit jaar haar vijfde editie en is actueler dan ooit.

Teaser Dancing on the Edge Festival 2015
Campagnebeeld Nederlandse Dansdagen 2015
Campagnebeeld Nederlandse Dansdagen 2015
Foto: Annaleen Louwes, grafisch ontwerp Esther Noyons

Het festival presenteert een mix van theater, eigentijdse dans en installaties naast een verdiepingsprogramma, waaronder een participatieproject en een open debat over internationale uitwisseling. Met vier wereldpremières en diverse voorstellingen, die zich allen op eigen unieke wijze verhouden tot urgente dilemma’s en thema’s. Een kleine greep uit het aanbod:

In Above Zero van regisseur Osama Halal & Koon Theatre Group uit Syrië zien we een grote cast makers van uiteenlopende disciplines en achtergronden, die op zoek gaat naar antwoorden op levensvragen ten tijde van oorlog. Met de verhalen en gedichten van Bertolt Brecht als uitgangspunt.

Choreograaf Khalid BenGhrib uit Marokko inspireerde zijn voorstelling Black Table (wereldpremière) op het baanbrekende politieke ballet De Groene Tafel van Kurt Jooss. Waar Jooss sprak over de gevaren van opkomst van het nazisme, uit BenGhrib zijn zorg op de macht en aantrekkingskracht van de Islamitische Staat.


Uitzonderlijk
Openingsvoorstelling is de wereldpremière van Plastic, een zeer fysieke theatervoorstelling over jonge mannen klem tussen verwachting en werkelijkheid, van de opkomende Tunesische regisseur Meher Debbich Awachri. Het is een bijzondere coproductie met spelers uit Tunesië, Egypte en Nederland/Polen van Dancing on the Edge, Sutton Theatres (GB) en Teatro Mediterraneo Occupato (Italië).

Achtergrond
Het Midden-Oosten en Noord-Afrika blijft een tumultueuze regio. Dancing on the Edge onderstreept het belangrijker om ook de artistieke dialoog te voeren. Om voorstellingen te ondergaan van makers met een eigen kijk op de dingen, zowel artistiek als inhoudelijk. Om vragen te stellen in plaats van makkelijke antwoorden te zoeken. Om ruimte te laten voor wat we (misschien) niet begrijpen.

Door onze redactie

Zie ook:

» Dans

Artikel(en)
» Twaalfde Cinedans Festival in EYE
» De Nederlandse Dansdagen
» De Iconen van National Geographic
» Moderne dans in Den Haag

Evenement - geweest:
» Dancing on The Edge Festival

Locatie(s):
» Korzo Theater
» Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
» Rotterdamse Schouwburg
» Het Huis Utrecht

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Dancing On The Edge lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap