theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Prinses Beatrix opent 28 november Amsterdam Light Festival

Merlijn Twaalfhoven componeert openingsstuk over vriendschap

30-10-2015 - Op zaterdag 28 november opent Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix Amsterdam Light Festival dat tot en met 17 januari 2016 de Amsterdamse binnenstad verlicht met kleurrijke kunstwerken.

Amsterdam Light Festival 2014-2015 aftermovie
Amsterdam Light Festival 2015-2015
Amsterdam Light Festival 2015-2015
Impressie Holon Light (Michiel Martens & Jetske Visser), een van de topwerken van deze editie van Amsterdam Light Festival
Foto: Michiel Martens & Jetske Visser

Prinses Beatrix ontsteekt deze avond de lichtsculptuur Northern Lights van kunstenaar Aleksandra Stratimirovic en vaart daarna met de kunstenaars langs alle kunstwerken van het festival. Componist Merlijn Twaalfhoven verzorgt ter gelegenheid van de opening een groots muziekspektakel dat plaatsvindt voor Nationale Opera & Ballet, waar honderden zangers aan meedoen. De opening staat geheel in het teken van Vriendschap, het thema van deze vierde editie.

Amsterdam Light Festival viert het thema Vriendschap van deze vierde editie met een knipoog naar het Nederlandse EU-voorzitterschap in 2016. Twaalfhoven voert zijn spectaculaire openingsstuk daarom uit in samenwerking met 28 koren uit verschillende EU-landen. Samen vormen zij een groots koor van honderden zangers.

Uitzonderlijk
Voor de Zweedse lichtkunstenares Aleksandra Stratimirovic staat het fenomeen van het noorderlicht symbool voor de schoonheid van vriendschap. Met haar installatie wil ze die gedachte delen met het publiek. Het adembenemende werk strekt zich uit over de Amstel en is zo geprogrammeerd dat een onvoorspelbaar dansend lichtgordijn ontstaat.

Achtergrond
De historische binnenstad van Amsterdam is 51 winterdagen het sfeervolle decor voor Amsterdam Light Festival. Het festival toont 38 lichtsculpturen en projecties van (inter)nationale kunstenaars in de stad. Amsterdam Light Festival brengt licht gedurende de donkerste periode van het jaar en verlicht de bezoekers van 28 november 2015 tot en met 17 januari 2016 met kleurrijke kunstwerken. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsors Canal Company en Zumtobel Lighting.

Door Amsterdam Light Festival

Zie ook:

» Festivals

Artikel(en)
» Amsterdam Light Festival presenteert editie 2015-2016
» Vierde editie Amsterdam Light Festival succesvol afgesloten
» Derde editie Amsterdam Light Festival
» Herfstival 2015

Evenement - geweest:
» Amsterdam Light Festival 2015

Locatie(s):
» Centrum Amsterdam

Person(en)
» Prinses Beatrix

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Prinses Beatrix opent 28 november Amsterdam Light Festival lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap