theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Frankenstein Festival

De toekomst is al begonnen.

29-10-2015 - Tijdens dit driedaagse gratis festival voor jong en oud is van 6 tot en met 8 november een glimp van een nieuwe wereld te zien.

Bestuurbare mini-drones, medicijnen uit de 3D-printer én superslimme robots die ons werk overnemen. Het tempo waarin innovaties worden bedacht is ongekend hoog. We zijn trots op die extreme vindingrijkheid, maar we zijn ook bang om 21ste-eeuwse monsters van Frankenstein te creëren. Dát is de thematiek van het Frankenstein Festival.

Het conflict tussen enerzijds de fascinatie en anderzijds de diepe angst voor de mogelijkheden van nieuwe technologieën is opnieuw razend actueel. Uit hoeveel vlees en bloed bestaat de mens in de toekomst eigenlijk nog? 'Hoe maak jij de wereld mooier?' is de vraag die aan alle deelnemers van het festival is gesteld.

Het programma omvat een Pop-up cinema met Concordia, kunstprojecten en exposities, vliegen met drones van TRNDLABS, symposium ‘Homo Technicus’ door ArtEZ studium generale met workshops en lezingen, presentaties, tentoonstellingen en performances van wetenschappers en kunstenaars. Op vrijdag een expertmeeting georganiseerd door Rijksmuseum Twenthe en Museum Boerhaave waarbij landelijke en regionale kopstukken op het gebied van mens en technologie samenkomen en het thema Frankenstein onderzoeken. De gefrankensteinde band van PRONKSNOR, Expo Extravaganza met SETUP Media waarbij bezoekers hun droomtentoonstelling digitaal kunnen vormgeven en vervolgens kunnen beamen in een live galerie, innovatief brandjes blussen met Twente Safety Campus, de duurzame vuurwerkmuziekshow Symphony of Fire met Peter de Man, een podium met optredens van wetenschappers, singer-songwriters, uitvinders, ondernemers, stand-up comedy, DJ’s die de vraag ‘hoe maak jij de wereld mooier?’ in 15 minuten beantwoorden. GOGBOT video art-gallery, het Frankenstein-FabLab, demonstraties, presentaties en experimenten met Universiteit Twente en Saxion.
Uitzonderlijk
“Niets zo pijnlijk voor de menselijke psyche als een grote en onverwachte verandering”, schreef Mary Shelley bijna 200 jaar geleden in Frankenstein - or the modern Prometheus. In deze roman creëert wetenschapper Victor Frankenstein een levend wezen uit niet-levende onderdelen. Een echt mens - of een monster?

Achtergrond
Het Frankenstein Festival vindt plaats in de Performance Factory in Enschede en wordt gepresenteerd door de Academie van Verbeelding - powered by Rijksmuseum Twenthe, in samenwerking met ArtEZ hogeschool van de kunsten, Museum Boerhaave en vele partners.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Nieuw festival Inscience voor de wetenschapsfilm

Evenement - geweest:
» Frankenstein Festival

Locatie(s):
» Performance Factory

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Frankenstein Festival lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap