theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

De Iconen van National Geographic

Ruim 70 fotografische parels van National Geographic

28-10-2015 - Al jaren zet National Geographic de toon als het gaat om fotografie. Of het nu indrukwekkende oorlogsverslaggeving is of prachtige natuurfotografie, de foto’s grijpen je aan en soms laten ze je nooit meer los.
Expositie Jimmy Nelson - Afrika Museum 2014-2015
Expositie Jimmy Nelson - Afrika Museum 2014-2015
Foto: foto: Jimmy Nelson

Want wie kent het beeld van het Afghaanse meisje met de indringende oogopslag van Steve McCurry niet? Deze foto is zelfs uitgeroepen tot ‘de Mona Lisa van de fotografie’! Deze foto, samen met ruim 70 andere fotografische parels van National Geographic zijn tot en met 31 januari 2016 te zien in het Afrika Museum onder de naam De Iconen van National Geographic.

De tentoonstelling omvat ruim 70 werken van 10 fotografen. Het werk van Frans Lanting, Steve McCurry, David Doubilet, Michael Yamashita, Joel Sartore, Jodi Cobb, Michael Nichols, Chris Johns, Annie, Griffiths en Paul Nicklen is in het Atrium van het Afrika Museum te zien. De foto’s zijn niet alleen mooi om naar te kijken maar roepen ook emoties als verbazing, ontroering, bewondering en ontzag op.

Frans Lanting is de enige Nederlandse fotograaf van wie er werk in deze tentoonstelling te zien is. Hij werkt in verschillende delen van de wereld en verwierf grote bekendheid met zijn indrukwekkende natuuropnames. Hij legt de grootsheid en kwetsbaarheid van de natuur vast en is gefascineerd door afgelegen en ontoegankelijke gebieden.

Uitzonderlijk
Een vluchtelinge met een intense blik, bekend als het Afghaanse meisje. Steve McCurry fotografeerde haar in 1984 in een vluchtelingenkamp in Pakistan. Toen hij haar in 2002 weer opspoorde, wist de wereld eindelijk haar naam: Sharbat Gula. Van deze ontmoeting is een documentaire gemaakt die ook te zien is in de tentoonstelling.

Achtergrond
Deze expositie was eerder te zien in 2014 in het Tropenmuseum in Amsterdam onder de titel Masters of Photography.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Expositie Jimmy Nelson in het Afrika Museum
» Dancing On The Edge
» Rhythm & Roots

Evenement - geweest:
» De Iconen van National Geographic

Locatie(s):
» Afrika Museum

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


De Iconen van National Geographic lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap