theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Nieuw festival Inscience voor de wetenschapsfilm

26-10-2015 - Van woensdag 4 tot en met zondag 8 november maakt Arthouse LUX plaats voor de eerste editie van InScience. InScience is een nieuw festival dat zich bevindt op het snijvlak tussen film, wetenschap en kunst.

InScience 2015 Teaser Film
Still uit The Fir Tree - 2011
Still uit The Fir Tree - 2011
Foto: Regisseur": Lars Henrik Ostenfeld, Producent: Mette Heide

Vijf dagen lang zie je in LUX de beste wetenschapsfilms uit binnen- en buitenland. InScience opent met The Stanford Prison Experiment, een intense verfilming van het controversiële experiment dat Philip Zimbardo, professor aan de Stanford University, in 1972 met zijn studenten uitvoerde. Andere documentaires zijn onder andere Ex_Machina, Ice and the Sky, The Visit en The Creeping Garden.

De films maken kans op een award in drie categorieën: de NTR Audience Award, Student Jury Award en Youth Jury Award. De awards worden uitgereikt op zondag 8 november samen met de filmvertoning van Symmetry. Na uitvoerig overleg beslissen deze jury’s wie er met de allereerste InScience Award naar huis gaat.

Naast het filmprogramma is er nog meer te beleven. Zo kan je je bijvoorbeeld laten onderdompelen in de wereld van kunst met interactieve installaties, geïnspireerd op wetenschappelijke onderwerpen. In LUX, Café LUX, Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in de Mariënburgkapel en op het Mariënburgplein zijn er exposities samengesteld door verschillende kunstenaars.

Ook verwelkomt InScience een aantal experts op het gebied van films, wetenschap en kunst. Tijdens Meet the Expert krijgen bezoekers de kans om al hun vragen persoonlijk voor te leggen aan deze experts. Verder is er het DIY lab, waar men zelf experimenten kan uitvoeren. In het DIY lab maak je bijvoorbeeld je eigen animatie, zonder tussenkomst van een camera, direct op het filmmateriaal, ontdek je al snijdend de complexe structuur van het rattenbrein en isoleer je je eigen DNA.
Uitzonderlijk
Op het festival zijn meer dan 50 films te zien, waaronder 15 speelfilms, 40 documentaires, en 9 Nederlandse premières. De films zijn onderverdeeld in het jaarprogramma, themaprogramma Licht en Filmspecials. De films worden aangevuld met verdiepende talks waarbij filmmakers, wetenschappers en kunstenaars met het publiek in gesprek gegaan.

Achtergrond
Dit Dutch International Science Film Festival is een gezamenlijk initiatief van LUX en de Radboud Universiteit Nijmegen.

Door onze redactie

Zie ook:

» Film
» Filmfestivals

Artikel(en)
» FILMFESTIVALS
» Eerste Wildlife Film Festival
» Hoop voor literair festival Wintertuin
» Frankenstein Festival

Evenement - geweest:
» InScience

Locatie(s):
» LUX

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Nieuw festival Inscience voor de wetenschapsfilm lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap