theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Hoop voor literair festival Wintertuin

23-10-2015 - ‘Hoe kun je optimistisch zijn in een tijd die niet gekenmerkt wordt door optimisme?’ twitterde de Amerikaanse schrijfster A.M. Homes in reactie op critici die verbaasd waren omdat ze haar roman een keihard happy end had gegeven.
Tilt 2013
Tilt 2013
Foto: William van der Voort

Tijdens het Wintertuinfestival, dat van 26 tot en met 29 november plaatsvindt in Nijmegen, staat deze vraag centraal. Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers, muzikanten en kunstenaars gaan in op het thema Hoop.

Hoe staat het met het engagement in de literatuur en kan de literatuur hoop bieden als antwoord op de cynische wereld waarin we leven? In vier dagen tijd zijn er op allerlei locaties in Nijmegen activiteiten te vinden: van een campusdag tot Autoloze zondag en van een bomvolle festivalavond in Doornroosje tot de presentatie van de vier nieuwe chapbooks.

Uitzonderlijk
Kent u die uitdrukking? Wie denkt aan hoopvolle preken en opbeurende vertellingen denkt natuurlijk aan de bekendste dominee van Nederland: Dominee Gremdaat. Dominee Gremdaat wijst in een unieke gastcollege op donderdag 26 november de luisteraar de weg met een speciaal voor het festival geschreven rede. In de tweede helft van het college vindt er een nagesprek plaats met acteur, cabaretier en theatermaker Paul Haenen.

Achtergrond
Het Wintertuin Festival is een initiatief van Wintertuin, een literair productiehuis. Dat betekent dat het bij hen gaat over schrijven. Ze organiseren literatuurfestivals, maken literaire voorstellingen, geven workshops, publiceren boeken en ze begeleiden jonge schrijvers.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Wintertuin Festival 2014
» Nieuw festival Inscience voor de wetenschapsfilm
» Nederland Leest van start
» Programma Tilt Festival bekend

Evenement - geweest:
» Wintertuin Festival 2015

Locatie(s):
» Doornroosje
» LUX
» CollegezalenComplex Radboud Universiteit Nijmegen
» Radboud Universiteit Nijmegen
» Honigcomplex

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Hoop voor literair festival Wintertuin lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap