theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Jonge Harten Festival speelt met volwassen worden

22-10-2015 - Het Jonge Harten Festival in Groningen presenteert meer dan vijfentwintig vernieuwende voorstellingen van jonge theatermakers uit binnen- en buitenland, tijdens haar achttiende editie van 20 tot en met 28 november.

Aftermovie Jonge Harten Theaterfestival 2014

Jonge Harten is een negendaags theaterfestival dat plaatsvindt in zo’n beetje alle theaters in Groningen. Een festival om te ontdekken. Met veel jonge makers, beeldend en fysiek theater, performance, dans, muziek en een bruisend festivalhart. Voor jonge mensen die iets meer willen en durven.

De Vlamingen Alexander Vanturnhout en Bauke Lievens openen het festival op vrijdag 20 november met het veelbesproken stuk ANECKXANDER, een acrobatische voorstelling als ode aan de onvolmaaktheid. En waar het leven bij elkaar gehouden wordt door uppers, hypes, trends, topics, pop-ups en andere vormen van happiness, spelen de theatermakers van KOBE op Jonge Harten A soft play; een performanceattractie waarin deze honger naar pret en plezier tegen het licht wordt gehouden. Circusgezelschap Silver Lining uit Londen staat op het festival met een voorstelling waar het spelplezier vanaf druipt.

Het festivalthema PLAY past goed bij de werkwijze van de theatermakers die Jonge Harten op haar festival presenteert. Zo gaat de net-afgestudeerde Julie Cafmeyer, (bejubeld om haar drieluik op Jonge Harten 2014), ‘in therapie’ op Jonge Harten met haar publiek als raadgever. De Therapie is een eigen productie van Jonge Harten, net als Missie Marquez, een voorstelling van Karlijn Kistemaker die tijdens drie salonavonden haar publiek deelgenoot maakt van haar reis door het boek Honderd Jaar Eenzaamheid.

Naast theatervoorstellingen biedt het Jonge Harten Theaterfestival 2015 nog veel meer. Het festival heeft haar eigen Festivalhart in de Oosterstraat 13a: een bruisend festivalhart met een eigen café en muziekprogrammering. Ook worden er films van jonge theatermakers getoond en nemen studenten in het Festival Lab het gedrag van ‘festivalbewoners’ onder de loep.

Uitzonderlijk
Jonge Harten viert in november zijn achttiende verjaardag en dat betekent dat het festival de volwassenleeftijd bereikt. De organisatie van het grootste theaterfestival voor jongeren zet daar echter een duidelijk festivalthema tegenover: PLAY. Een thema waarmee Jonge Harten haar bezoekers uitdaagt te blijven spelen en experimenten en los te komen van de fast-forward succesmodus waarin de huidige generatie jongeren leeft.

Achtergrond
Het festival bereikt inmiddels met zijn voorstellingen, workshops en andere activiteiten ruim 10.000 bezoekers per jaar. Jonge Harten vindt plaats in onder andere de Stadsschouwburg en het Grand Theatre, maar ook op bijzondere pop-up locaties. Ook dit jaar heeft Jonge Harten weer een eigen sfeervol festivalhart waar je verrast kunt worden door kleine concerten en performances. Aan het eind van elke avond zul je er artiesten tegenkomen die die dag hebben opgetreden.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Jonge Harten Festival 2014

Evenement - geweest:
» Jonge Harten Festival - Play

Locatie(s):
» USVA Bios
» USVA cultureel studentencentrum
» Grand Theatre
» Stadsschouwburg Groningen
» Café Het Pakhuis
» Martiniplaza
» Noorderpoortcollege

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Jonge Harten Festival speelt met volwassen worden lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap