theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Premiere Fresh Young Gods

Deel II uit het drieluik Goede Bedoelingen

17-10-2015 - Op zaterdag 24 oktober vindt in Huis Oostpool de premiere plaats van Fresh Young Gods, na De Onrendabelen, deel twee in het drieluik Goede Bedoelingen van Joeri Vos.

Teaser Fresh Young Gods

De voorstelling Fresh Young Gods is onderdeel van Joeri Vos’ drieluik Goede Bedoelingen, een reeks satires over mensen uit verschillende milieus en hun uiteenlopende ‘wereld-verbeterende’ ideeën. Elk deel biedt een ander perspectief op de botsing tussen die milieus, en op de menselijke onbeholpenheid die er zowel oorzaak als gevolg van is.

Terwijl een groepje internationale feestgangers ontwaakt na een extravagant coke festijn op een hotelkamer in Dubai, dreigt een project van Shell in de haven van Rotterdam uit te lopen op een totale ‘clusterfuck’, met miljardenverlies, reputatieschade en zelfs oorlog tot gevolg. Het tij kan worden gekeerd door de ‘jonge goden’ in deze kamer: twee Shellmedewerkers en andere cruciale spelers aan het internationale financiële front.

We zien in Fresh Young Gods gelijktijdig de wervelende en beangstigende drugstrip van het decadente gezelschap op de bewuste dag in Dubai, en een docudrama negen jaar later. Kunnen zij de gebeurtenissen reconstrueren en zodoende hun gedrag rechtvaardigen? Zijn ze hun bevoorrechte posities en megalomane inkomens waard? In een mix van theater en documentaire zet deze voorstelling de verwarrende en chaotische realiteit van winnaars en verliezers naast de menselijke behoefte om van alles een verhaal te maken.

Uitzonderlijk
De regie van Fresh Young Gods is in handen van Eric de Vroedt (onder andere Toneelgroep Amsterdam, Schauspielhaus Bochum) wiens samenwerking met Joeri Vos begon bij De Vroedts succesvolle project mightysociety: een tiendelige reeks geëngageerd theater over brandende, actuele kwesties. In 2016 wordt De Vroedt artistiek leider van Het Nationale Toneel in Den Haag.

Achtergrond
Het door pers en publiek zeer goed ontvangen deel één (De Onrendabelen) gaat over een gezin van maatschappelijke mislukkelingen, dat alles op alles zet om uitzetting uit hun hufterproof container – wegens uitbreiding van het terrein van Shell - te voorkomen. In deel drie, verwacht in 2016 onder regie van Joeri Vos, zien we ambtenaren en gemeentepolitici in een poging aan het roer te blijven staan in de losgebarsten mediastorm.Door onze redactie

Zie ook:

Evenementen - geweest:
» De Onrendabelen
» Fresh Young Gods
» Premiere Fresh Young Gods

Locatie(s):
» Huis Oostpool

Groep(en)
» Toneelgroep Oostpool

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Premiere Fresh Young Gods lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap