theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Dutch Design Week

What if...

03-10-2015 - Van 17 tot en met 25 oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2400 ontwerpers aan meer dan 250.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.
Dutch Design Week
Dutch Design Week
Foto: DDW

Verspreid over zo’n 100 locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert Dutch Design week 9 dagen lang processen, experimenten en ideeën, antwoorden en oplossingen van designers

Dutch Design Week onderscheidt zich van andere designevenementen door zich te concentreren op ontwerpen voor de toekomst. Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent.

Tot de hoogtepunten behoren vaste waarden als de Graduation Show van Design Academy, de uitreiking van de jaarlijkse Dutch Design Awards, de presentatie van Dutch Invertuals en de exposities in het Klokgebouw (onder artdirectorschap van Guus Kusters en Maarten Kolk). Daaronder de Volvo Design Challenge, waarbij jonge ontwerpers (Borre Akkersdijk, Lilian van Daal, Brit van Nerven, Bob Schiller en Jólan van der Wiel) reageren op de snelle technologische ontwikkelingen van de auto en onze beleving ervan in de toekomst. Ook de expositie ‘Mind the Step’ (van de Technische Universiteiten Eindhoven, Delft en Twente) toont design en technologie van de toekomst.

Andere creatieve broedplaatsen en initiatieven die met (inter)nationale exposities bijdragen aan het programma zijn Hallenweg, Material Sense, MU, Piet Hein Eek, Sectie C, TAC, Yksi en Kazerne.

Dutch Design Week versterkt het festivalgevoel met de introductie van DDW Music. Gedurende de week zijn er dagelijks liveoptredens op verschillende locaties in de stad, gratis toegankelijk op vertoon van een Dutch Design Week passe-partout. Het programma van DDW Music is met onder meer folk, garage, indie en electronica.

Uitzonderlijk
What if...Dutch Design Week viert de verbeeldingskracht met de vraag waarmee elke ontwerper en alle vernieuwing begint. De vraag van iedereen die gelooft dat alles beter, mooier of efficiënter kan, en in ieder probleem de uitdaging herkent.

Achtergrond
De wortels van Dutch Design Week gaan terug tot 1998. In dat jaar organiseerde het Vormgeversoverleg voor het eerst de Dag van het Ontwerp. Met als doel ondernemers en ontwerpers met elkaar in contact te brengen. De Dag van het Ontwerp werd vanaf 2002 de Week van het Ontwerp, om in 2005 te worden omgedoopt tot Dutch Design Week.

Sinds 2012 stelt Dutch Design Week voor elke editie van het evenement een thema vast, onder meer ter ondersteuning van een publiekscampagne.Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Dutch Design Week 2014

Evenement - geweest:
» Dutch Design Week 2015

Locatie(s):
» Klokgebouw - Strijp S
» Van Abbemuseum
» Centrum Eindhoven

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Dutch Design Week lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap