theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Oktober is eenmalig Haagse Popmaand

30 jaar Haagse Popgeschiedenis

24-09-2015 - Op 7 september 2015 bestaat het Haags Pop Centrum 30 jaar. Dit wordt gevierd met 30 dagen rock-‘n-roll, een knipoog naar de Haagse Pop Maand die in 1983 georganiseerd werd door het Haags Pop Circuit, de voorloper van het huidige Haags Pop Centrum.
HaagsePopweek2014
HaagsePopweek2014
Foto: Haagse Popweek

Eenmalig zal de Haagse Pop Week dus worden uitgebreid naar de Haagse Pop Maand, waarbij Den Haag maar liefst dertig dagen lang in het teken staat van popmuziek. Omdat oktober eigenlijk uit 31 dagen bestaat, is er een welverdiende rustdag in het programma opgenomen. 30 dagen popmuziek dus, met meer dan 200 acts op meer dan 25 locaties.

Tijdens de Haagse Pop Maand stil wordt uiteraard stil gestaan bij het 30-jarig jubileum van het HPC, maar bovenal blijft het ondersteunen en bevorderen van Haagse popmuziek en popmuziek in Den Haag voorop staan. Een grote happening, van een intiem akoestisch optreden in een kleine kroeg of bijzondere optredens op onverwachtse plekken, tot aan optredens op de Grote Markt of in Paard van Troje. Maar ook masterclasses en workshops, open dagen, bijzondere radio-uitzendingen, films en videoclips, de Haagse Pop Prijzen, het Haags Overleg Popmuziek en verschillende festivals.


Uitzonderlijk
Fotograaf Marcel Kollen volgde acht Haagse bands op de voet en heeft in documentaire-beelden het dagelijkse bestaan, de optredens, het reizen en de organisatie achter deze bands vastgelegd. De meest iconische fragmenten zijn verzameld in het boek: OFF Den Haag – Welcome to the inner circle. OFF Den Haag geeft een kijkje achter de schermen van de hedendaagse Haagse popscene, maar toont tegelijkertijd 30 jaar Haags Pop Centrum geschiedenis. Het boek verschijnt op vrijdag 16 oktober en de presentatie vindt plaats in het HPC.
De foto-expositie wordt geopend op woensdag 21 oktober in Het Nutshuis.

Achtergrond
HPC is voortgekomen uit het Haags Popcircuit dat is ontstaan na de Haagse Beatnach in 1980. Het Haags Popcircuit was een initiatief van Haagse popmuzikanten om de krachten te bundelen en de Haagse popmuziek op de kaart te zetten. Het belangrijkste streven was de oprichting van een groot oefencentrum in Den Haag. In 1987 is dit gerealiseerd. HPC heeft als belangrijkste doelstelling het bevorderen van popmuziek in Den Haag en het bevorderen van Haagse popmuziek. HPC is dé organisatie voor popmuzikanten uit de Haagse regio ongeacht stijl, niveau en afkomst. HPC bied faciliteiten voor popmuzikanten in de vorm van oefenruimte, festivals, projecten, coaching en advies.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Haagse Popweek

Locatie(s):
» Haags Pop Centrum
» Paard van Troje
» Theater in de Steeg
» Fast Surfdorp
» Café-Restaurant De Zwarte Ruiter
» Grote Markt
» Het Nutshuis
» Musicon
» PIP
» Café-Restaurant September

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Oktober is eenmalig Haagse Popmaand lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap