theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Elke tekening vertelt een verhaal

The Big Draw 2015

28-09-2015 - The Big Draw is het jaarlijkse evenement van The Campaign for Draw. Het tekenfestival duurt de gehele maand oktober en wordt in diverse landen gevierd.

Why is Drawing Important?
The Big Draw
The Big Draw
Foto: The Big Draw

Tekenen is een manier om de wereld te ontdekken, begrijpen, met elkaar te communiceren, diversiteit te vieren en mensen zelfbewust te maken, op welke leeftijd en in welke hoedanigheid dan ook.

De Campaign for Drawing wordt in Groot-Brittannië door een indrukwekkend lange lijst partijen gesteund. Inmiddels worden er in de festivalmaand oktober in 26 landen Big Draws georganiseerd.

In Nederland is de Campaign for Drawing in 2009 voorzichtig opgestart in Haarlem, Roermond en Arnhem, met enkele kleinschalige activiteiten in onder andere musea. In 2014 is de Stichting Campaign for Drawing Nederland opgericht om de tekencampagne structureler en landelijker aan te pakken en organisatoren een platform te bieden elkaar te inspireren en informatie te delen.

Uitzonderlijk
‘Every Drawing Tells a Story’ is het nieuwe thema voor The Big Draw 2015. Elk jaar is er een overkoepelend thema, dat in alle landen wordt aangegrepen om tekenactiviteiten aan te linken. Elke tekening vertelt een verhaal.

Achtergrond
De eerste editie van The Big Draw vond in 2000 plaats in London en was direct een groot succes. Het event werd georganiseerd door The Campaign of Drawing, welke is ontstaan uit het St-George gilde. De grondlegger van het St-George gilde was kunstenaar en schrijver John Ruskin (1818 - 1900). Ruskin geloofde dat tekenen ons helpt denken, creëren en communiceren. The Big Draw vond al plaats in in steden in meer dan 20 landen, zoals Berlijn, Barcelona, Los Angeles, Chicago en New York.

Drawing is a means of obtaining and communicating knowledge - John Ruskin

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» The Big Draw

Locatie(s):
» Rijksmuseum
» Stedelijk Museum Amsterdam
» Van Gogh Museum
» nationaal militair museum
» Teylers Museum
» Museum Boijmans Van Beuningen

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Elke tekening vertelt een verhaal lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap