theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!

kinderboekenweek 2015

Raar, maar waar!

26-09-2015 - De 61ste Kinderboekenweek vindt plaats van 7 tot en met 18 oktober 2015 en onder het motto Raar, maar waar! staan natuur, wetenschap en techniek centraal.

Kinderboekenweek 2015: Raar maar waar!
Kinderboekenweek 2015
Kinderboekenweek 2015

Raar, maar waar! Dat is het motto van de Kinderboekenweek 2015, die draait om natuur, wetenschap en techniek. Op onderzoek uitgaan en te weten willen komen hoe de wereld in elkaar zit is een natuurlijke drijfveer van kinderen. Antwoord op de vraag waarom iets zo is of hoe iets werkt kunnen zij niet alleen aan den lijve ondervinden, maar ook door er boeken over te lezen. De boeken die vragen stellen en antwoorden geven komen deze Kinderboekenweek in de spotlights te staan. Denk aan de Willewete-serie van Clavis, Een heel kleine geschiedenis van bijna alles van Bill Bryson, Het raadsel van alles wat leeft van Jan Paul Schutten, of Waait het in de ruimte? van Govert Schilling. Maar ook verhalen over uitvinders en wetenschappers, zoals de boeken over Dr. Proktor van Jo Nesbø of Stijn, uitvinder van René van der Velde staan centraal. In alles wordt de nieuwsgierigheid gevierd.

De Kinderboekenweek is een feest voor iedereen. Voor de jongere kinderen is er het Prentenboek Speeltuin. Oudere kinderen kunnen zich verheugen op het Kinderboekenweekgeschenk, verkrijgbaar in de boekwinkel van 7 tot en met 18 oktober 2015.

Uitzonderlijk
Het kinderboekenweekgeschenk werd dit jaar geschreven door Simon van der Geest en heet Per Ongelukt!, daarnaast werd het jaarlijkse prentenboek voor de allerkleinsten gemaakt door Mies van Hout.

Achtergrond
De Kinderboekenweek is sinds 1955 een jaarlijks terugkerende week van 10 dagen ter promotie van het kinderboek. Tijdens deze week geven participerende boekwinkels bij besteding van een bepaald bedrag aan kinderboeken het Kinderboekenweekgeschenk, een uitgave van de Stichting CPNB, Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, cadeau.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Nederland Leest van start
» 2016 het jaar van boek van start
» Boekids Festival
» Boekenweek
» De Kinderboekenweek 2007
» De Kinderboekenweek 2009
» Hoera voor de Kinderboekenweek
» 2016 Jaar van het Boek

Person(en)
» Mies van Hout
» Simon van der Geest

< Nieuwsoverzicht

1. Eerste namen Waterpop bekend
Het jubilerende popfestival Waterpop 2017 maakt de eerste namen bekend voor zaterdag 12 augustus hun avond voor nieuw en gevestigd talent. Onder meer treden op Lucas Hamming, Pip Blom, Thijs Boontjes, The Grand East, HOWL (UK) en July Talk (CAN).
2. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


kinderboekenweek 2015 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Restaurant TheaterHangaarKOVACSInterieur met veel Franse elementenCiske de RatGroot Tuighuis

• KOVACS
• De Dijk
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2017 theAgenda.nl/HyperLeap